|
 

El Ple preveu donar suport als acords recents del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat

Dimecres, 15 de març de 2017 a les 08:58
  • Entre les mesures que recullen els dictàmens hi ha la promoció al Parlament d’una llei de gent gran.
  • El Ple també votarà tres propostes dels grups municipals, una d’elles sobre polítiques feministes.

El Ple municipal d’aquest mes se celebrarà dijous, 16 de març. Un dels punts destacats de l’ordre del dia preveu el suport de l’Ajuntament a les resolucions recents del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat. Aquests dictàmens recullen importants reivindicacions de les persones grans de la comarca, com ara la promoció al Parlament de Catalunya d’una llei que reculli les necessitats específiques d’aquest col·lectiu. Al Baix Llobregat hi ha actualment prop de 133.000 persones de 65 anys o més, el que suposa més d’un 16,5% del total de la població de la comarca, i és previst que aquest percentatge pugi més enllà del 21% en els pròxims 10 anys.

D’altra banda, al Ple es votaran tres propostes de resolució presentades pels grups municipals: una insta els governs de la Generalitat i de l’Estat a incrementar els pressupostos per fer polítiques feministes; una altra moció preveu mostrar suport al personal de restauració de l’aeroport d’El Prat, i la tercera moció proposa instal•lar detectors de fum gratuïts als habitatges de persones grans o amb dependència.

Podeu consultar l’ordre del dia complet al document adjunt, al final de la pàgina.

Dret de paraula

En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, al final del Ple, la ciutadania i les entitats tenen dret de paraula limitat a cinc minuts per intervenció i tres minuts de rèplica a la resposta que doni el consistori.

D’altra banda, dins de l’ordre del dia, la ciutadania i les entitats també poden intervenir en els punts que els suposin una afectació o interès directe. En aquest cas, les persones interessades han de registrar la seva sol·licitud al Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC), justificant l'afectació del punt en qüestió, abans de les 14 h del dia anterior al Ple municipal.
El Ple començarà dijous a les 19 h a la Casa de la Vila i ho podreu escoltar en directe a Ràdio Sant Vicenç ( www.radiosvh.info i 90.2 FM).

Informació relacionada

Ple municipal

Ordre del dia Ple ordinari març 2017
Last update 15.03.2017 | 10:40