|
 

L'OMIC organitza una xerrada informativa sobre les clàusules terra

Dimecres, 15 de març de 2017 a les 13:08
  • La xerrada serà el 27 de març, a les 19 h, a l'Auditori del Molí i anirà precedida d’una altra xerrada adreçada als comerços sobre els al·lèrgens alimentaris, prevista per al proper dilluns 20 a la Biblioteca Municipal Les Voltes

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha programat una xerrada informativa sobre les clàusules terra per al dilluns 27 de març (a les 19 h, a l'auditori del Molí dels Frares). La xerrada s’organitza atès que darrerament l’OMIC està atenent i assessorant als consumidors i consumidores sobre les clàusules abusives a les hipoteques, especialment sobre les clàusules terra, amb molta freqüència. De fet, s’ha reforçat aquest servei d’atenció amb el suport de l’associació UNAE-Federació Unió Cívica de Consumidors, la qual ofereix també assessorament un dia a la setmana i una tarda al mes.

Les persones interessades a contactar amb l’OMIC (c. Claverol, 6-8, edifici La Foneria; horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) han de demanar cita prèvia per telèfon al 93 602 92 00 o per correu electrònic a l’adreça omic@svh.cat .

Darrerament, l’OMIC ha rebut nombroses consultes sobre la clàusula terra, tals com la comprovació si es troba la clàusula terra a l’escriptura de la hipoteca, assessorament per fer la reclamació al banc, facilitar un model de reclamació, explicació dels terminis per presentar-la i els terminis de resposta pel banc; en definitiva, assessorament sobre l’aplicació del RDL 1/2017. Les peticions d’informació sobre aquesta clàusula han augmentat exponencialment arran de la sentència del Tribunal de Justicia de la Unió Europea de 21 de desembre de 2016, que ratifica la sentència del Tribunal Suprem de 9 de maig de 2013, que declarava abusiva la clàusula terra de les hipoteques, així com també arran de la publicació del Real Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra.

Xerrada sobre els al·lèrgens
L’OMIC organitza alhora una xerrada informativa sobre els al·lèrgens alimentaris, adreçada als comerciants i als establiments de Sant Vicenç dels Horts que venen o que serveixen aliments. La xerrada tindrà lloc el proper dilluns 20, a les 13:45 h, a la Biblioteca Municipal Les Voltes (c. Nou, 1-9). L’objectiu de la xerrada és donar a conèixer la informació que s’ha d’oferir a les persones consumidores en el cas dels aliments que s’ofereixen sense envasar, els envasats al lloc de venda a petició del client i els envasats per a la seva venda immediata.

L’OMIC
L’Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) és un servei d’atenció a la població que desenvolupa les competències municipals de protecció i difusió dels drets dels consumidors i consumidores. Realitza les funcions d’informació, assessorament, gestió i tramitació de les consultes, reclamacions, queixes i denúncies que presenten els consumidors i consumidores. Igualment realitza activitats de formació en consum adreçades a diferents col·lectius, així com també campanyes informatives i d’inspecció de consum als diferents sectors comercials i de serveis.

Last update 16.03.2017 | 20:06