|
 

Sant Vicenç dels Horts celebra aquest dissabte el Fòrum Llobregat

Dimecres, 15 de març de 2017 a les 13:20
  • L’acte tindrà lloc a les 10 h, a l’auditori dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts i comptarà amb la presència de l’alcaldessa Maite Aymerich, del regidor Miquel Àngel Camacho i d’una destacada representació internacional d’alcaldes i diputats del Marroc
  • El Fòrum Llobregat és un espai de debat i reflexió al voltant dels Drets Humans, la Cooperació Internacional, la Pau, el Refugi i la Solidaritat i vol esdevenir un altaveu per guanyar efectivitat en àmbits com la legalitat i la justícia

El proper dissabte 18 de març se celebrarà el Fòrum Llobregat de Sant Vicenç dels Horts, un espai de debat i reflexió al voltant dels Drets Humans, la Cooperació Internacional, la Pau, el Refugi i la Solidaritat. L’acte comptarà amb la presència d’una destacada representació internacional d’alcaldes i diputats i diputades del Marroc, una visita que s'emmarca en el projecte intermunicipal de Cooperació al Desenvolupament JUSUR (Ponts).

L’acte tindrà lloc a les 10 h, a l’auditori dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts (carrer de Rafael Casanova, 132). La inauguració del Fòrum Llobregat serà a càrrec del regidor de Solidaritat, Cooperació i Voluntariat, Miquel Àngel Camacho i l’alcaldessa Maite Aymerich serà l’encarregada de cloure l’acte. En el Fòrum hi intervindran personalitats com Fàtima Taleb, regidora de l’Ajuntament de Badalona o Manel Vila, director general de Cooperació Internacional de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. L’acte comptarà també amb la col·laboració de l’entitat vicentina Fundació Bayt Al-Thaqafa. Vegeu el programa complet del Fòrum Llobregat aquí .

Objectius
A través d’aquest projecte, es treballa amb agents socials i càrrecs electes del Marroc amb l'objectiu d'implementar polítiques locals de proximitat que ajudin a la ciutadania del Marroc a millorar les seves condicions de vida. El Fòrum Llobregat pretén esdevenir un altaveu i una eina de pressió, especialment per al poder legislatiu, per guanyar efectivitat en àmbits com la legalitat i la justícia.

Sant Vicenç dels Horts ha posat en marxa el Fòrum Llobregat sobre drets humans, cooperació, pau, refugi i solidaritat, i l’organitza conjuntament amb la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament de la Conselleria d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya. A banda, compta amb la col·laboració d’aquests diferents ens municipals i supramunicipals: l’Oficina de Cooperació de l’Àrea de Relacions Internacionals-Presidència de la Diputació de Barcelona, l’Àrea de Relacions i Cooperació Internacional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i un primer grup de municipis amb una llarga trajectòria de cooperació intermunicipal en xarxa, format per Viladecans, Gavà, Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí.

Pel que fa a la implicació de la societat civil, l’organisme neix amb el suport de la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Institut Català Internacional de la Pau, el Síndic de Greuges i les ONG integrades en la Fede.Cat.

Last update 15.03.2017 | 13:29