|
 

Suport unànime del Ple a la creació d'una llei de gent gran

Divendres, 17 de març de 2017 a les 15:13

Sant Vicenç dels Horts aprova l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.

Unanimitat del Ple municipal de març a l’hora de donar suport als acords recents del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat. Els dictàmens recullen reivindicacions importants de les persones grans de la comarca, com ara la promoció al Parlament de Catalunya d’una llei que reculli les necessitats específiques d’aquest col·lectiu.

Durant l’any passat, el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat va elaborar tres dictàmens: un sobre la futura llei de gent gran de Catalunya, un altre sobre el sistema públic de pensions i un tercer dictamen sobre el bon tracte a les persones grans.

El Ple del Parlament de Catalunya ja va aprovar per unanimitat el juny passat instar al Govern de la Generalitat a presentar un projecte de llei de la gent gran abans del primer semestre d’aquest any, per això Andreu Moliner, un dels tres delegats de Sant Vicenç dels Horts al Consell Comarcal de la Gent Gran, va mostrar al Ple d’ahir la seva confiança en la possibilitat que la llei tiri endavant en els terminis previstos. El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat assegura que una llei de gent gran contribuirà a fer més visibles les persones grans, a garantir els seus drets i deures i a fomentar una visió més natural i positiva de l’envelliment.

Al Baix Llobregat hi ha actualment prop de 133.000 persones de 65 anys o més, el que suposa més d’un 16,5% del total de la població de la comarca, i és previst que aquest percentatge pugi més enllà del 21% en els pròxims 10 anys.

Adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum

El Ple de març també ha aprovat l’adhesió de Sant Vicenç dels Horts al Pacte Nacional pel Referèndum, arran d’una moció proposada per l’agrupació local de l’ANC. La proposta va rebre els vots favorables de Junts x Sant Vicenç, Sant Vicenç Sí Puede, ICV-EUiA i PDECAT. En contra van votar-hi el PSC, Ciutadans i els dos regidors no adscrits. Els socialistes van presentar una moció pròpia on defensaven una reforma federal de la Constitució, però va ser desestimada.

Una adhesió que sí va aplegar unanimitat va ser a la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, un espai de coordinació impulsat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

D’altra banda, el Ple va aprovar una moció en suport al personal de restauració de l’aeroport d’El Prat. AENA ha fragmentat la licitació d’aquest servei i la plantilla preveu que això suposi un empitjorament de les seves condicions laborals. Aquesta moció de suport als treballadors es va aprovar per gairebé unanimitat, amb l’única abstenció del regidor no adscrit.
El mateix resultat es va donar a la moció presentada per la regidora no adscrita, Susana Martín, per instal•lar detectors de fum gratuïts als habitatges de persones grans o amb dependència. 48 persones grans ja tenen instal·lat el detector de fums de manera gratuïta i la regidora de Serveis Socials, Georgina González, va anunciar que s’ampliarà el pressupost per fer arribar el detector de fum a més persones vulnerables.

El Ple va començar amb la lectura d’una declaració institucional en defensa de polítiques feministes, amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones.

 

Informació relacionada

Ple municipal

Ordre del dia Ple ordinari març 2017
Last update 17.03.2017 | 15:23