|
 

El trasllat del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, acte destacat d'avui dilluns per Setmana Santa

Dilluns, 10 d'abril de 2017 a les 11:30
  • Entre avui i demà, el municipi viurà actes destacats com la Desfilada dels Armats, el trasllat d’imatges o l’Auto Sacramental

Els actes de la Setmana Santa 2017 a Sant Vicenç dels Horts continuen avui amb la Missa Solemne, que tindrà lloc a l’Església de Sant Josep, i el trasllat en processó del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, que sortirà de l’Església de Sant Josep i arribarà al Poliesportiu Municipal Sant Josep, ambdós actes organitzats per la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad.

Per altra banda, el Cos de Portants del Sant Crist organitzarà els actes centrals de demà al vespre: la Desfilada dels Armats pels principals carrers de la vila i la representació de l’Auto Sacramental a l’Església de Sant Vicenç Màrtir, una representació que data del segle XVI i que esdevé molt especial atès que és la única a Catalunya que se segueix celebrant en un temple en actiu. Els vicentins i les vicentines que ho desitgin podran tornar a gaudir dues representacions més de l’Auto Sacramental el divendres 14 d’abril, a les 17.30 i a les 19 h.

Programació d’activitats per avui i demà:

Dilluns 10 d’abril
A les 18.30 h. Missa solemne
Lloc: Església de Sant Josep
Organitzador: Església de Sant Josep, Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad

A les 20.30 h. Trasllat en processó del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad .
Sortida de l’Església de Sant Josep. Itinerari: c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. d’Antoni Mampel, av. del Ferrocarril, trav. de Barcelona, c. d’Albacete i arribada al Poliesportiu Municipal Sant Josep, des del Col·legi Sant Josep.
Organitzador: Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad

Dimarts 11 d’abril

A les 21 h. Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist pels carrers principals de la població.
Sortida del Casal Parroquial, c. del Riu, c. de Barcelona, c. d’Àngel Guimerà, c. de Mn. Jacint Verdaguer, pl. de La Vila, c. de Mn. Josep Duran, c. de Nadal i arribada a l’Església de Sant Vicenç Màrtir.
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 22 h. Representació de l’Auto Sacramental . Tretze escenes dels darrers dies de Jesús fins a la seva mort. Guió escènic sobre el text més antic de Fra Antoni de Sant Jeroni (segle XVIII), amb els salms de Narcís Lunes i Boloix i amb música del mestre Antoni Casasampere.
Aforament limitat a 300 localitats
Direcció: Ermenegild Siñol. Direcció musical: Guillem Pujol i Cristina Bonilla. Direcció tècnica: SPUNIK.
Lloc: Església de Sant Vicenç Màrtir
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

 

D’altra banda, Protecció Civil recomana seguir els següents consells de seguretat en el cas de participar en grans esdeveniments i aglomeracions:

Abans i durant la celebració de l’esdeveniment:

• Abans d’anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l’esdeveniment, així com les que apareguin als mitjans de comunicació.
• És important que porteu roba còmoda i adequada a lloc on aneu. Tingueu en compte també que el calçat que porteu us protegeixi bé els peus, ja que és la part del cos on es produeixen la majoria de les ferides.
• Aneu-hi ben hidratats i porteu aigua en ampolles de plàstic.
• Tingueu localitzades les sortides d’emergència o les vies d’evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.
• Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
• Si aneu amb nens porteu-los a coll o de la mà. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments.
• Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
• En entrar o sortir no us atureu davant de les portes ni als passadissos.
• En concentracions massives a l'exterior, si teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació.
• No pugeu a les baranes, reixes o d’altres elements inestables que puguin ser perillosos.
• Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblideu els vostres objectes personals.

En cas d’emergència:

• Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d’emergència. Si sou en un recinte tancat no feu servir els ascensors.
• Dirigiu-vos a les sortides pels llocs indicats sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere.
• Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que n’hi ha concentrades.
• Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu-ne els serveis d’emergència.
• Recordeu: davant de qualsevol emergència personal o col·lectiva, truqueu al 112, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis operatius. Si truqueu des d'un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

Last update 10.04.2017 | 11:45