|
 

La implicació del Casal Cívic de Sant Josep, factor clau en la promoció de la 18a edició del Voluntariat per la llengua

Dimarts, 11 d'abril de 2017 a les 11:22
  • La col·laboració entre el Casal i el Servei Local de Català ha permès que usuaris i usuàries d’aquest equipament coneguin el programa Voluntariat per la llengua (VxL) de prop

Enguany, dins del marc del pla Implica’t per Sant Josep, del qual forma part el Servei Local de Català, s’ha volgut que el Voluntariat per la llengua tingués una incidència positiva important al barri de Sant Josep a través de la implicació del Casal Cívic, a fi d’apropar el programa al veïnat de Sant Josep.

Per aquest motiu, l’inici de la 18a edició de Voluntariat per la llengua (VxL) a Sant Vicenç dels Horts s’ha emmarcat dins les activitats del Casal Cívic de Sant Josep, que el 28 de març passat va obrir les portes per dur a terme l’acte de presentació de les parelles lingüístiques que participaran al programa des d’ara i fins al mes de juny. Una urna amb butlletes d’inscripció al VxL ha estat col·locada durant tot el mes de març al punt informatiu del Casal.

Aquesta col·laboració entre el Casal i el Servei Local de Català ha permès que usuaris i usuàries d’aquest equipament coneguin el VxL de prop, gràcies a unes sessions informatives realitzades dins els tallers que s’hi duen a terme: patchwork, balls llatins, cuina, pintura, taller d’emocions, tallers de memòria... D’aquesta manera, s’han pogut crear parelles lingüístiques entre els mateixos usuaris d’aquestes activitats, la qual cosa permet integrar VxL en la quotidianitat dels participants d’una manera còmoda i fàcil. El Casal ofereix també les seves instal·lacions com a espai de trobada per a la conversa a totes les parelles lingüístiques que hi vulguin anar.

Associació Solidària pel Voluntariat Vicentí
Aquesta 18 edició compta també amb el suport de l’Associació Solidària pel Voluntariat Vicentí que, com l’any passat, col·labora en la difusió i captació de nous voluntaris per la llengua que ajudaran els aprenents a practicar el català i a perdre la vergonya de parlar-lo.

Amb la incorporació de parelles noves, integrades per alumnes dels cursos de català, per membres de l’Associació Solidària pel Voluntariat Vicentí, per persones usuàries del Casal Cívic i també per 10 persones de la població en general, en total, 30 parelles lingüístiques es trobaran una hora a la setmana per fer conversa en català i fer vida quotidiana en català: anar a comprar, passejar, parlar o fer un cafè, per exemple.

Last update 11.04.2017 | 11:50