|
 

Maite Moreno, guanyadora del IX Premi Delta Literari amb l'obra 'S'ha Acabat' presentada com a "El Final"

Dilluns, 4 de desembre de 2017 a les 14:52
  • Anna Boluda va ser la finalista del certamen amb ‘Les Filles de l’Anarquista’
  • L’entrega de premis va tenir lloc a Sant Vicenç dels Horts, amb presència de l’alcaldessa del municipi, Maite Aymerich

Sant Vicenç dels Horts va acollir el divendres 1 de desembre l’acte de lliurament del IX Premi Delta Literari, organitzat conjuntament per 13 municipis del Baix Llobregat. Maite Moreno va ser la guanyadora del certamen amb l’obra ‘S’ha acabat’, presentada com a “El Final”, i Anna Boluda la finalista amb ‘Les filles de l’anarquista’.

L’entrega de premis va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Maite Aymerich, que va destacar la consolidació d’aquest premi literari, que serveix perquè les dones “guanyin espais en la vida pública que durant segles han estat reservats només per als homes”. Per tant, un premi que serveix per fer justícia amb la meitat de la societat, tal com va apuntar l’alcaldessa del municipi.

En aquest sentit, Aymerich va elogiar la tasca d’esforç col•lectiu dels 13 municipis que formen la xarxa del Premi Delta (Abrera, Begues, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans), en un acte amb presència l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz; la Consellera de Dones i Gent Gran del Consell Comarcal Vicky Castellanos; i regidores i regidors d’Igualtat de la Comarca.

També van participar a l’acte Isabel Prescolí, guanyadora de la segona edició del Premi Delta l’any 2003; Carme Via, que va obtenir el primer premi en el certamen de l’any passat; i la directora de la Biblioteca Les Voltes, Montse Collazos. Elles tres van ser membres del jurat, juntament amb l’escriptora Isabel-Clara Simó; l’autora de la novel•la La princesa invisible, Mercè Anguera; i l’escriptora i poetessa Maria Antònia Massanet.

Les artistes de Vox Harmony van ser les encarregades de donar la benvinguda i de tancar l’acte amb la seva actuació musical. Per la seva banda, Anna Boluda i Maite Moreno van llegir fragments de les seves obres, davant un centenar de persones que van assistir a l’entrega de premis al Molí dels Frares.

Last update 04.12.2017 | 15:01