|
 

El curtmetratge 'Madre', nominat als Goya, guanya la cinquena edició del SAC

Dijous, 18 de gener de 2018 a les 14:11
  • Ha estat l’edició amb més participació del Festival Internacional de Curtmetratges Santiago Arizón: s’han presentat 103 obres
  • A la categoria local, Helena Ruiz Andreu s’endú el premi amb ‘El món és de color negre’

Rodrigo Sorogoyen, director d’ Stockholm i Que Dios nos perdone , s’ha endut el primer premi de la cinquena edició del SAC. El segon premi va ser per Los hombres de verdad no lloran , del saragossà Lucas Castán. La guanyadora del millor curt en llengua catalana va ser Marta Bayarri Valls, amb Fugit . A la categoria local, la jove vicentina Helena Ruiz Andreu repeteix al SAC i s’endú el premi amb El món és de color negre . El primer premi per la categoria juvenil se’l va emportar Eloy Pérez Martínez, de Cornellà, amb La teoria del gelat .

 

La participació al SAC es dispara

Cinc anys de vida del SAC han permès augmentar la participació i arrelar el festival més enllà dels límits de Sant Vicenç dels Horts. A l’edició d’enguany, s’han presentat 103 obres, una dada que contrasta amb els 33 curmetratges que es van presentar al SAC de 2017. 

No obstant, des de la regidoria de Cultura, segons declaracions del regidor Miquel Àngel Camacho, tenen una “assignatura pendent”; engrescar el jovent a presentar treballs. En aquest sentit, s’està treballant per crear algun programa de formació amb altres departaments del consistori com Ensenyament i/o Solidaritat i Cooperació per fomentar la participació dels més joves.

 

L’angoixa de ‘Madre’ traspassa la pantalla

Rodrigo Sorogoyen està treballant per convertir Madre , obra que ha estat 10 vegades premiada i nominada a Millor Curmetratge de Ficció pels Premis Goya, en una pel·lícula de llarga durada. Al lliurament de premis SAC, Sorogoyen no va poder desplaçar-se fins a Sant Vicenç i va recollir el premi una amiga del director.

Els assistents a l’entrega de premis del SAC van poder comprovar com l’angoixa de Madre traspassa la pantalla a través d’un relat que, en poc més de 19 minuts a temps real, mostra la desesperació a contra rellotge de Marta. La jove és a punt de sortir de casa amb la seva mare quan rep una trucada del seu fill petit, que passa uns dies amb el seu para a una platja de França. Podeu fer un tast d’aquests sentiments veient el tràiler del curtmetratge guanyador del Festival Internacional de Curtmetratges Santiago Arizón.

 

MADRE - Trailer from CABALLO FILMS on Vimeo .

 

Els premis de la cinquena edició del SAC oscil·len entre els 300 i els 1.350 € en metàl·lic, depenent de la categoria. Podeu escoltar entrevistes als guanyadors i la crònica de l’entrega de premis del SAC a l’ informatiu de Ràdio Sant Vicenç.

 

Last update 19.01.2018 | 17:43