|
 

El president del Parlament, Roger Torrent, i l'alcaldessa, Maite Aymerich, inauguraran demà la 1a Mostra Internacional de Pastisseria

Divendres, 19 de gener de 2018 a les 14:12
  • És la primera visita oficial de Roger Torrent a un municipi des del seu nomenament com a president de la cambra catalana
  • L’esdeveniment tindrà lloc en el marc de la 34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica i la Festa Major d’Hivern

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts organitza entre el 19 i 22 de gener la 34aMostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, amb la 1a Mostra Internacional dePastisseria com a principal novetat. Aquest esdeveniment tindrà lloc entre els dies 20 i 21, amb professionals de la pastisseria de Catalunya, de l’Estat i d’altres punts delmón que són referents en el seu sector. La Mostra s’inaugurarà dissabte a les 11 h icomptarà amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessade Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich. Aquesta és la primera visita de Torrent aun municipi des del seu nomenament com a president de la cambra catalana.

El naixement de la 1a Mostra Internacional de Pastisseria ha estat possible gràcies al’impuls de la Pastisseria Muñoz i el suport del consistori a aquest projecte. Entre elsprofessionals que hi participaran hi ha Francesca Gallardo, en representació delrestaurant barceloní Disfrutar, dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i EduardXatruch, que té dues Estrelles Michelin. També es podrà gaudir en directe de lesreceptes, entre altres, dels pastissers Toni Vera, autor del Millor Croissant de Mantegad’Espanya 2016, i Marike Van Beurden, Millor Pastissera Holandesa i CampionaHolandesa de Xocalata 2013. Els acompanyaran Miquel Guarro, el Millor MestreXocolater d’Espanya al 2013, i Sergi Vela, Millor Mestre Pastisser Xocolater del Mónal 2009, així com set pastissers i pastisseres més.

Les demostracions en directe es faran dissabte i diumenge, d’11 a 18 h, a l’estand de la plaça de la Vila.

34a Mostra i Festa Major d’Hivern

La 34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica d’enguany fa una aposta per allò que defineix millor el municipi: els orígens, la tradició i la innovació, amb una oferta de productes de qualitat i proximitat. La festa inclourà desenes d’expositors dividits en quatre zones: comercial, agrícola, gastronòmica i d’entitats. Alhora, es faran prop d’un centenar d’activitats dirigides a tots els públics. La programació està organitzada pel consistori de Sant Vicenç dels Horts, amb la col•laboració indispensable de nombroses entitats locals.

L’alcaldessa, Maite Aymerich, inaugurarà la Festa Major d’Hivern i la Mostra aquest divendres al vespre, a la Nit Vicentina. L’acte començarà a les 20 h a l’estand de l’Ajuntament de la plaça de la Vila. L’alcaldessa també participarà a la Cloenda de la Mostra, diumenge a les 20.45 h, al mateix lloc.
El xef Josep Lladonosa acompanyarà les activitats de la Mostra, després que l’any passat cedís a Sant Vicenç dels Horts el seu fons documental. En aquest sentit, es podrà visitar el projecte de museïtzació de l’espai gastronòmic del conegut com a cuiner de cuiners, a la vegada que els restaurants vicentins cuinaran en directe receptes de Lladonosa davant del públic a la plaça Lluís Companys.

Accessibilitat i mobilitat

Per facilitar la mobilitat al municipi i l’acollida dels visitants durant el cap de setmana de Festa Major, hi ha previstes quatre zones d’aparcament: al Polígon Industrial La Barruana, al Carrer Salvador Allende, als Salesians i al Centre Comercial La Vailet.

Last update 19.01.2018 | 19:28