|
 

El president del Parlament recorda Oriol Junqueras en la seva visita a Sant Vicenç dels Horts i insta a aplicar la 'mesura' de la pastisseria en la política

Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 21:19
  • Roger Torrent ha inaugurat aquest matí la 1a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, en la primera visita institucional que fa com a president del Parlament.
  • Durant el cap de setmana, Sant Vicenç dels Horts gaudirà de receptes en directe de pastissers de renom internacional.

El record d’un “vicentí il·lustre” que avui no ha pogut assistir a la Festa Major d’Hivern del seu municipi ha centrat les primeres paraules del president del Parlament, Roger Torrent, en la inauguració de la 1a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts. Torrent ha recordat que Oriol Junqueras, exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, porta ja 80 dies empresonat “per haver permès a alguns expressar la veu del poble”.

El president de la cambra catalana ha dit que, entre les seves funcions, està la de “vetllar pels drets polítics de tots els representants parlamentaris” i que des de ja “està treballant per fer-ho efectiu”, sobretot per aquells que estan “injustament a la presó”, referint-se directament a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Aprofitant el context pastisser, Torrent ha fet una analogia entre la pastisseria, on “tot és molt mesurat”, i el moment polític actual. “Si ens passem una mica d’un determinat ingredient, podem espatllar tot un pastís”, ha dit, i considera que “a la política també hem de mesurar molt bé cada ingredient, cada pas, per intentar que al final el resultat sigui positiu”.

Un exemple de col·laboració entre administració pública i vicentins emprenedors

En la mateixa línia, l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich ha convidat la ciutadania vicentina a gaudir de la Primera Mostra Internacional de Pastisseria. Al llarg del cap de setmana, el municipi podrà veure i tastar receptes pastisseres de la mà de mestres de primer nivell com Toni Vera, Marike van Beurden, Toni Rodríguez i Jordi Pujol, entre molts altres.
Aymerich ha volgut remarcar el paper del pastisser vicentí Eugeni Muñoz, reconegut per la Generalitat com el Millor Jove Artesà Alimentari Innovador l’any 2014, en l’organització d’aquesta iniciativa. L’alcaldessa ha remarcat que es tracta d’un exemple de com “s’hauria de tirar endavant qualsevol actuació municipal”, ja que la Primera Mostra Internacional de Pastisseria neix de “bones iniciatives de vicentins i vicentines en contacte amb l’administració pública”.

Gastronomia, proximitat i qualitat

La Primera Mostra Internacional de Pastisseria s’emmarca en la 34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, una celebració que serveix d’aparador per a comerços locals i per mostrar el producte agrari de proximitat i de qualitat. A la Mostra es conjuga la innovació de la pastisseria amb la tradició culinària de les receptes de Josep Lladonosa, ja que alguns restaurants de Sant Vicenç cuinen receptes del “cuiner de cuiners” en directe a la plaça Lluís Companys.

Més enllà de la cuina, també hi ha previstes altres activitats: Concurs de Pintura Ràpida, showroom de comerços locals, Concurs ràpid de diorames de Playmobil, balls, concerts, Mostra d’artesania popular... Aquestes són només algunes de les moltes propostes per gaudir a Sant Vicenç dels Horts en un cap de setmana molt llaminer.

Last update 20.01.2018 | 21:24