|
 

La Mostra encara un diumenge ple d'activitats per a tothom

Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 08:35
  • Des de la Botifarrada de les 9 h fins a la Cloenda de les 20.45 h, es faran més de 40 activitats en 12 hores

La 34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts encara un diumenge carregat d’activitats, de mateixa manera que la 1a Mostra Internacional de Pastisseria seguirà amb les demostracions de cuina en directe a l’estand de la plaça de la Vila. La programació detallada d’aquest dia de la Festa Major d’Hivern està recollida a partir de la pàgina 14 del llibret.

Tot plegat, comença a les 9 h amb la Botifarrada Popular, que organitza a la Pista Polivalent Municipal Francesc Macià el Col·lectiu de Pagesos, així com amb el tret de sortida al Concurs de Pintura Ràpida, del Col·lectiu d’Artistes Vicentins. A les 10 h començaran activitats ben diferents i per a tots els gustos, en la línia que ha seguit tota la Festa Major d’Hivern. En aquest sentit, es donarà el tret de sortida a la bicicletada familiar, l’ 'apropa’t al mamut Venux’, per conèixer els Diables, l’Intinerari pel riu, el Taller de Bonsais, el Jovenç Games i Correjocs i la Mostra d’Artesania Popular.

Més endavant, a les 11 h, les activitats gastronòmiques posaran tota la carn a la graella, i a l’estand de la plaça de la Vila, Francesca Gallardo farà una recepta del restaurant Disfrutar, que té dues estrelles Michelin. Paral·lelament, també s’iniciarà el taller ‘Llegeix en verd’, de la Biblioteca Les Voltes, la representació de teatre de l’Escola el Bitxo l’’Era tal com era’, i un taller de reciclatge per a infants, del CIJ El Quijote.

Pels volts dels migdia, les entitats de la cultura popular del municipi tindran un paper destacat, amb l’assaig obert dels Carallots i les activitats de la Colla de Geganters i Grallers. De 12 a 16 h, no caldrà marxar a cas per dinar. En diferents ubicacions, seguiran les demostracions de Cuina en Directe, tant les de la plaça Lluís Companys basades en el xef Josep Lladonosa, com les de la Mostra de Pastisseria. Alhora, la PAH de Sant Vicenç i el Casal Vicentí Cubà faran un estofat popular, i més tard la Biblioteca un taller de postres saludables.

Ja a la tarda, es farà el lliurament dels premis del Concurs de Pintura Ràpida, a les 17 h, mentre seguiran les demostracions de Cuina en Directe i de Pastisseria. Se seguirà amb el Correjocs, el taller de punts de llibre, les representacions de teatre i es farà un taller sobre la cura de bonsais. A les 17.30 h, serà el torn del Vicenç i la Coloma, pel Ball de gegants, i a les 17.45 h, de l’actuació de sevillanes i cobles.

La Festa Major ja encararà la seva recta final, amb la Sarsuela (18 h), el Ball per a la Gent Gran (19 h), i els lliuraments del concurs de Playmobils i de la campanya de Nadal de la Unió de Botigers. Les entregues de premis donaran lloc a la Cloenda de la Mostra, a càrrec de l’alcaldessa Maite Aymerich. Comptarà amb la presència del pastisser vicentí Eugeni Muñoz (Millor Jove Artesà Alimentari Innovador de l’any 2013), del senyor Josep Sucarrats, director de la revista gastronòmica Cuina, i del senyor Jaume Cot, de la revista de pastisseria Dulcypas, i es farà a les 20.45 h a l’estand de la plaça de la Vila.

La major part de la programació transcorrerà el diumenge, però dilluns encara es podrà gaudir d’activitats infantils i musicals, així com la Missa Solemne de la Festa Major.

Last update 21.01.2018 | 08:41