|
 

El Ple aprova sol·licitar la desafectació de l'edifici de l'Escola Mare de Déu del Rocio per destinar-lo a usos socioeducatius

Dimarts, 23 de gener de 2018 a les 09:46

A la mateixa sessió, l’equip de govern va fer públic que prepara la reclamació dels diners de les escoles bressol municipals que la Generalitat va deixar de pagar al 2013.

El Ple municipal de gener ha aprovat sol·licitar a la Generalitat la desafectació d’usos escolars de l’edifici de l’antiga Escola Mare de Déu del Rocio, un tràmit necessari perquè l’equipament es pugui destinar a altres usos socioeducatius pel barri de Sant Josep i pel municipi. Es tracta d’una “formalitat”, com va dir l’alcaldessa. Maite Aymerich va reiterar que el “debat definitiu” sobre els usos de l’equipament serà obert a la participació de tothom: entitats, veïnat i representants polítics. Però abans caldrà esperar la resolució definitiva de la Generalitat sobre la desafectació d'usos escolars de l'edifici.

La sol·licitud de desafectació es va aprovar amb l’única abstenció del PSC perquè “el tancament de l’escola encara fa mal”, va dir el portaveu socialista, Miguel Comino, tot i reconèixer que “el principi de realitat s’imposa i cal buscar una sortida”. En qualsevol cas, va demanar resoldre el més aviat possible les propostes d’algunes entitats per fer servir l’espai.

El Ple també va aprovar una segona pròrroga del contracte de jardineria, mobiliari urbà i jocs infantils amb l’empresa Moix Serveis i Obres fins que s’adjudiqui la licitació que hi ha en marxa. Segons va explicar el regidor de Serveis Municipals, Fran Infante, en la nova contractació del servei s’han separat les feines de jardineria i mobiliari urbà, de manera que s’adjudicaran en moments diferents. En aquest sentit, el contracte actual es prorroga per garantir la continuïtat del servei fins que hi hagi la nova adjudicació i la contractació del mateix personal. La pròrroga es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts x SVH i SVH Sí Puede), mentre que Ciutadans s’hi va abstenir i van votar-hi en contra PSC, ICV-EUiA, PDeCAT i els dos regidors no adscrits. L’oposició critica la nova pròrroga amb l’empresa Moix per la conflictivitat laboral passada. El portaveu d’ICV-EUiA, Jordi Gil, acusa el govern de “desídia, per no fer el plec quan tocava”, segons Gil “quan el servei estava en pitjors condicions” i no “uns mesos després de fer la primera pròrroga”. En el mateix sentit es va manifestar el portaveu del PDeCAT, Llorenç Perarnau, en assegurar que “una nova pròrroga debilita la imatge de gestió de l’Ajuntament”, tot i entendre “que s’ha de fer per continuar amb el servei”. El socialista Miguel Comino va demanar “que es resolgui el contracte el més aviat possible”, mentre que el portaveu de Ciutadans va argumentar la seva abstenció com “un toc d’atenció”, perquè es “valori molt bé la funció del pròxim concurs”. Davant les crítiques, el regidor de Serveis Municipals va argumentar que el conflicte laboral més gran “s’havia resolt”.

Finançament de les escoles bressol municipals

Un dels assumptes que més debat va generar al Ple va ser la moció que el PSC i ICV-EUiA van presentar d’urgència per reclamar a la Generalitat els diners que ha deixat de pagar des del curs 2012-2013 per finançar les escoles bressol municipals. La moció no es va arribar a debatre, ja que els vots de Junts x SVH van servir per rebutjar-ne la urgència. La formació majoritària a l’equip de govern es va mostrar a favor en el fons de la moció, però no en la forma. El portaveu de Junts, Arnau Mata, va argumentar que “no costa res esperar al febrer”, ja que “encara no hi ha Govern” a la Generalitat. Mata va afegir que la regidoria d’Educació “ja ha recollit la informació pertinent sobre quina quantia s’ha de reclamar i es pretenen fer les gestions” necessàries amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Per contra, els socis de govern, SVH SÍ Puede, van votar a favor d’admetre la urgència de la moció i debatre-la en el mateix Ple. La tinenta d’alcaldia, Georgina González, considera que “anem quatre anys tard” i cal “aprofitar l’oportunitat”, ara que el TSJC ha fallat a favor de les reclamacions de diversos ajuntaments. González no creu necessari esperar a la formació del nou govern de la Generalitat “perquè la maquinària administrativa no deixa de funcionar”. En el mateix sentit que SVH Sí Puede es va manifestar ICV-EUiA. Jordi Gil considera que, amb la previsió que hi haurà “moltes sentències favorables als ajuntaments”, és el moment d’instar el Govern “a iniciar aquests tràmits perquè, de la forma més ràpida possible, la Generalitat pugui pagar aquests deutes que té amb Sant Vicenç dels Horts des de 2013”. De la seva banda, el PDeCAT considera que “feina feta no té destorb” i apostava per debatre una “moció molt fluixa” que només demana “instar el Govern, no s’està demanant que es denunciï a ningú”. En aquesta línia, el PSC considerava incomprensible el motiu per rebutjar la urgència de la moció i impedir el debat al Ple de gener. “Hi ha la possibilitat de tenir un acord polític avui i no ho voleu”, va dir Miguel Comino. Ciutadans es va abstenir en la votació sobre la urgència de la moció i els dos regidors no adscrits van votar-hi a favor. Malgrat la divisió de vot dins l’equip de govern, es va imposar el criteri de Junts x SVH a causa de l’absència de la regidora socialista Mireia Vergés per motius personals.

L’alcaldessa va cloure el debat aclarint que les discrepàncies es limitaven al procediment de la moció, però en cap cas al contingut. “Estem barrejant la urgència amb el contingut”, va dir Maite Aymerich, “en el contingut hi estem tots d’acord, en la urgència, no”. Segons l’alcaldessa, la reclamació del finançament de les escoles bressol municipals “no caduca ni venç cap termini”.

Last update 24.01.2018 | 11:25