|
 

El veïnat de Can Ros i El Serral escull crear un servei d'atenció a persones en situació de dependència i un pla de civisme i convivència

Dijous, 19 de juliol de 2018 a les 15:21
  • L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts celebra l’alta xifra de votacions als pressupostos participats, que ha arribat al 12%

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va anunciar dimecres, en un acte a la plaça de l’Onze de Setembre, els projectes que els veïns i veïnes dels barris de Can Ros i El Serral han decidit fer realitat, d’acord amb les votacions dels pressupostos participats. Es tracta d’un servei d’atenció a persones en situació de dependència (70,9%) i un pla de civisme i convivència (45,2%).

El resultat de les votacions ha estat el següent:

1. Servei d’atenció a persones en situació de dependència: 454 vots
2. Pla de civisme i convivència: 289 vots
3. Atenció sanitària preventiva per a la gent gran: 234 vots
4. Pla d’acció sobre drogues: 121 vots
5. Casal cívic de gestió col·laborativa: 99 vots
6. Xarxa de manetes voluntaris “Ñapas”: 83 vots

L’Ajuntament destina 200.000 euros per invertir en projectes socials als pressupostos participats dels dos barris i els projectes més votats tenen un pressupost de 100.000 euros cadascun.
La participació ha estat del 12%, una xifra que, tot i poder semblar baixa, és molt alta en comparació a altres indrets, segons l’experiència de Civiciti, l’empresa que gestiona els processos participatius de Sant Vicenç dels Horts. El seu director, Jordi Ribalta, explicava als veïns i veïnes que aquest any han fet 78 processos participatius a vuit països i “Sant Vicenç ha estat, amb diferència, on més gent hi ha participat”. Tot i així, la comparació més clara es pot fer amb l’anterior procés de pressupostos participats, celebrat a La Vinyala – Poble Nou en les mateixes condicions que a Can Ros i El Serral, on la participació va ser del 8,3%.
L’alcadessa, Maite Aymerich, va agrair la implicació de la gent, especialment de les persones que han participat al grup motor del procés i a les entitats que s’hi han implicat, com ADISCAP, l’AV El Trèvol i la Unió de Botiguers. A més, va anunciar que l’Ajuntament també impulsarà la tercera opció més votada, el servei d’atenció sanitària preventiva per a la gent gran, amb un pressupost de 30.000 euros. Amb una diferència de només 55 vots amb el segon projecte més votat, Aymerich va assegurar davant del veïnat que “és de justícia” crear aquest servei i que cal “intentar-ho”.
El regidor de Participació Ciutadana, Arnau Mata, va explicar que aquestes propostes s’incorporaran al pressupost de 2019 de l’Ajuntament i es crearà una comissió de seguiment per informar als barris sobre l’execució dels projectes.

Last update 19.07.2018 | 15:23