|
 

El Ple aprova per unanimitat la liquidació definitiva de l'urbanització dels carrers Fundadors, Bruc, Pío Baroja i Walt Disney

Divendres, 20 de juliol de 2018 a les 15:25

Els veïns i veïnes pagaran un 40% menys del previst inicialment

El Ple municipal, celebrat aquest dijous, ha aprovat per unanimitat la liquidació definitiva de les contribucions especials que pagarà el veïnat per l’urbanització dels carrers Fundadors, Bruc, Pío Baroja i Walt Disney. Finalment els propietaris pagaran un 40% menys del previst inicialment. Això ha estat possible perquè l’Ajuntament ha repercutit en els propietaris la rebaixa econòmica que es va obtenir en el concurs públic que va adjudicar l’obra. Un cop acabades les obres, el cost definitiu ha estat 1,473.608 euros, dels quals, 709.657 aniran a càrrec dels propietaris dels immobles. La resta del cost es repartirà entre la Diputació de Barcelona (685.100) i l’Ajuntament (78.850).

Al Ple també es va aprovar la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM). La modificació suposa traslladar superfície qualificada com a equipaments des del Parc del Mamut Venux, on hi havia l’antiga Escola Joan Juncadella, a la plaça de la Pau, on s’hi construirà el futur Centre Cívic de La Guàrdia. També es va regularitzar la situació d’una sèrie de finques. La modificació del PGM es va aprovar amb els vots de l’equip de govern (Junts x SVH i SVH SÍ Puede), Ciutadans i ICV-EUiA. S’hi van abstenir el PSC i la regidora no adscrita, Susana Martín, mentre que van votar-hi en contra el PDeCAT i el regidor no adscrit, Santos Mateo. L’alcaldessa, Maite Aymerich, va rebre de bon grat la proposta del portaveu de Ciutadans, Carlos Gómez, de crear una comissió de treball per revisar els casos urbanístics que calgui. De la seva banda, el portaveu d’ICV-EUiA, Jordi Gil, defensa “fer les modificacions puntuals que calgui” al PGM “perquè impera la realitat”. Gil considera que “Sant Vicenç dels Horts va ser un poble molt maltractat pel PGM” quan el document es va elaborar fa 42 anys, i demana estar “atents al nou PGM” que es treballa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè “no torni a passar el mateix”. El PSC va argumentar la seva abstenció perquè no creuen que hi hagi “un interès general” que justifiqui la modificació que afecta a una finca del carrer de les Parres, mentre que el PDeCAT considera que es fan greuges comparatius i demana preveure solucions generals a les diferents irregularitats urbanístiques que hi pugui haver a Sant Vicenç. L’alcaldessa va manifestar “la voluntat de resoldre” tots els conflictes urbanístics “a mesura que apareixen”, perquè “no podem parar l’activitat de l’Ajuntament per fer un capbussament en tots els expedients”. “Són temes molt complicats que venen de molt lluny”, va dir Aymerich, i “no ho podem resoldre tot per a tothom i alhora”.

Obres a La Vicentina

El Ple va ratificar per unanimitat el conveni entre l’Ajuntament i La Vicentina per finançar les obres que l’entitat ha de fer per adaptar la seva seu a la normativa actual. El conveni preveu una subvenció de 435.000 euros a La Vicentina entre 2018 i 2019. El president de La Vicentina, Joan Pastor, va agrair l’acord a tot l’Ajuntament. Pastor va recordar que es tracta de l’entitat més antiga del poble, nascuda de la cooperativa de pagesos que integraven la coral El Jazmín. “Per una entitat sense ànim de lucre, fer unes obres tan grosses hagués estat impossible” sense l’ajut de l’Ajuntament, va dir Pastor, que també va destacar el tarannà acollidor de La Vicentina des dels seus orígens. “L’entitat és del poble”, va afegir.

D’altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat el conveni entre l’Ajuntament i el Consell de col·legis de veterinaris de Catalunya per accedir a la base de dades de tots els animals domèstics de Catalunya que porten xip identificatiu. És un pas més per posar en pràctica la identificació d’animals domèstics per l’ADN dels excrements que s’abandonin al carrer. També es va aprovar una modificació de l’ordenança de tinença d’animals, per concretar els tipus de sancions previstes, amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i la regidora no adscrita, i amb l’abstenció de Ciutadans, ICV-EUiA, PDeCAT i el regidor no adscrit. Ara l’ordenança de tinença d’animals és en període d’exposició pública i poden presentar-s’hi al·legacions.

L’últim Ple municipal del curs polític va acabar amb el desig de l’alcaldessa de gaudir de la Festa Major d’Estiu.

 

Last update 20.07.2018 | 15:36