|
 

Sant Vicenç dels Horts celebra aquest cap de setmana la Festa Major d'Estiu lliure de sexisme i LGTBIfòbia

Divendres, 20 de juliol de 2018 a les 15:37

• El pregó el fan aquest vespre les protagonistes del programa televisiu Bienvenidas al Norte, Bienvenidas al Sur

Sant Vicenç dels Horts inaugurarà aquest vespre la Festa Major d’Estiu lliure de sexisme i LGTBIfòbia, un mes després de declarar-se municipi feminista. Enguany el pregó anirà a càrrec de 14 dones: les protagonistes, vicentines i sevillanes, del programa televisiu Bienvenidas al Norte, Bienvenidas al Sur (pl. de la Vila, 21 h).
El primer dia oficial de la Festa Major d’Estiu acabarà amb el concert del grup vicentí La Caja de Pandora. Serà el primer cop que actuïn a casa des que el desembre passat van anunciar el seu retorn. El concert és gratuït (pl. de la Vila, 23.30 h).

La Festa Major s’allargarà fins al 23 de juliol, amb un programa d’activitats per a tots els públics, impulsat per una vintena d’entitats locals culturals, socials i esportives. La Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts viurà amb emoció especial aquesta festa, ja que celebraran el 10è aniversari de la declaració de Sant Vicenç dels Horts com a Ciutat Gegantera (divendres, 19 h) i rebran la colla de gegants de Torrejón de Ardoz (Madrid), amb qui mantenen una estreta relació i tenen previst agermanar-se (dissabte, pl. de la Vila, 18.30 h).

Les activitats previstes per avui són:

19 h. Cercavila commemorativa del 10è aniversari de Ciutat Gegantera amb el Vicenç i la Coloma, que aniran acompanyats pel grup d’animació infantil Xarop de canya. Sortida del parc de la Foneria (monument de Ciutat Gegantera); recorregut pels carrers del Claverol, de Sant Josep, del Mestre Pérez Moya i de Rafael Casanova i arribada a la plaça de la Vila.

19.30 h. Obertura al públic d’ExpoArt , 23a exposició, del Col•lectiu d’Artistes Vicentins. Es podrà visitar el dia 20 fins a les 21 h i els dies 21, 22 i 23 de juliol, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h. Lloc: Societat Cultural La Vicentina

21 h. Inauguració de la Festa Major d’Estiu 2018 amb la lectura del pregó a càrrec de les protagonistes del programa televisiu Bienvenidas al Norte, Bienvenidas al Sur. Fogonada a càrrec del col•laborador Josep M. Delgado. Lloc: plaça de la Vila

21.45 h. Pilar caminant a càrrec de la Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts. Sortida de la plaça de la Vila i arribada a la plaça de Sant Jordi. Recorregut pels carrers de Mossèn Josep Duran i Barcelona.

22.30 h. Recital de música clàssica amb el trio Aura, compost de violí (Frederic Ibáñez), violoncel (Claudia Romaní) i piano (Lluís Grané). Lloc: plaça de Narcís Lunes

23 h. Santvi sound , carrossa discoteca. Sortida del Forn Romà, recorregut pel carrer del Riu, carrer de Sant Josep i arribada al parc de la Foneria.

23.30 h. Concert amb La Caja de Pandora . Lloc: plaça de la Vila

 

DISSABTE 21 DE JULIOL


A les 9 h III Olimpíades Lúdiques . Hi participarà un mínim de vuit clubs de Catalunya. Apropa’t per participar a les sessions habituals del Club Amatent o assistir com a públic a les olimpíades emmarcades dintre de la 151a sessió de jocs de taula moderns del Club Amatent. De les 9 a les 14 h, i de les 16 a les 21 h
Lloc: Espai Jove La Capella


A les 10 h Bus de donació de sang del Banc de Sang i Teixits. De 10 a 14 h i de 16 a 21 h
Lloc: davant del CAP de Vila Vella


A les 10.30 h Festa de l’Aigua i humor groc . Passarel•les lliscants, tobogans, inflables..., extreme race, gladiator, escalada... Es recomana portar roba de bany i calçat adequat. Tres hores de festa, des de les 10.30 fins a les 13.30 h.
Lloc: Camp de Futbol Municipal La Guàrdia


A les 12.30 h Mercat de Pagès. Demostració de cuina en directe de plats d’estiu amb productes de temporada, del receptari del mestre cuiner Josep Lladonosa i activitats al voltant d’El gran llibre de la fruita dolça.
Lloc: plaça de Narcís Lunes


A les 18 h Plantada de gegants al carrer de Rafael Casanova. La Coloma portarà el ram de Festa Major, gentilesa d‘Àngela. A partir de les 18.30 h, agermanament de la nostra colla de gegants amb la colla de gegants de Torrejón d’Ardoz (Madrid).


A les 19 h Cercavila de gegants. Tretze colles acompanyaran els nostres gegants Vicenç i Coloma. A l’arribada a la plaça de Narcís Lunes, ball de gegants davant del Racó dels Gegants. Sortida de la plaça de la Vila; recorregut pels carrers de Rafael Casanova, Barcelona, Antoni Mampel i Mn. Jacint Verdaguer i arribada a la plaça de Narcís Lunes.


A les 19 h Estiu de Cultura. 9è Festival de Jamsession , amb combos dels alumnes de l’Escola Jam Session i Combo Geni Barry Sextet.
Lloc: plaça de la Vila Vella


A les 20 h Festival Flamenc amb la Casa d’Andalusia. Al baile: el grup de ball de la Casa d’Andalusia Marcos y Antonia. Al cante: Agustín el Cacereño i Antonio el Trianero; amb el grup de rumbes Ecos del Sur i de sevillanes Guadaljarafe i amb Toni Torres i la Ramoni com a intèrprets de cançó espanyola.
Lloc: Pista Polivalent Municipal Francesc Macià


A les 20.15 h Tabalada i plantada , de la secció infantil de la Colla de Diables Àngels Diabòlics i del nostre Mamut Venux perquè els més petits puguin acostar-s’hi sense por.
Lloc: plaça de Sant Jordi


A les 20.30 h XXVIIa Caminada Nocturna . Club Excursionista Sant Vicenç. Inscripcions al Club. Informació al 692 178 009. Sortida i arribada davant de la Societat Cultural La Vicentina.


A les 20.30 h Correfoc infantil amb a la secció infantil de la Colla de Diables Àngels Diabòlics i del nostre Mamut Venux. Aquest any acompanyaran la nostra colla dues colles infantils. Sortida de la plaça de Sant Jordi; recorregut pels carrers de Barcelona, Àngel Guimerà, Comerç, i arribada al parc del Mamut Venux. S’aconsella consultar les normes de seguretat del correfoc, descrites al final d’aquest programa.


A les 21.30 h Tabalada i plantada de la Colla de Diables Àngels Diabòlics i del nostre Mamut Venux perquè els més petits puguin acostar-s’hi sense por.
Lloc: plaça de Sant Jordi


A les 22 h Correfoc amb a la Colla de Diables Àngels Diabòlics i del nostre Mamut Venux. Aquest any ens acompanyaran la Garsa de Sant Feliu de Llobregat i el Drac Braulio de Sant Joan Despí. Sortida de la plaça de Sant Jordi; recorregut pels carrers de Barcelona, Àngel Guimerà, Comerç, i arribada al parc del Mamut Venux. En arribar al parc del Mamut Venux (a les 23 h, aprox.), sarau de foc a càrrec de les colles participants en el correfoc. S’aconsella consultar les normes de seguretat del correfoc descrites al final d’aquest programa.


A les 22 h Estiu de Cultura. Nits a la fresca, ballada de sardanes , amb la Cobla Vila d’Olesa.
Lloc: plaça de Narcís Lunes


A les 22 h Teatre amb l’elenc del Centre Catòlic, amb l’obra Qui té por de Virgínia Wolf? Se’n farà una segona representació el diumenge 22 de juliol, a les 19 hores.
Lloc: Centre Catòlic


A les 23.30 h Ball de Festa Major amb el grup Hotel Cochambre.
Lloc: plaça de la Vila


DIUMENGE 22 DE JULIOL
A les 10.30 h Festa de l’Aigua i humor groc . Passarel•les lliscants, tobogans, inflables..., extreme race, gladiator, escalada... Es recomana portar roba de bany i calçat adequat. Tres hores de festa, des de les 10.30 fins a les 13.30 h.
Lloc: Camp de Futbol Municipal La Guàrdia


A les 13 h Festa Holi Party . Es recomana portar-hi ulleres, una samarreta blanca vella i un mocador per al cap. Venda de sobres de pols de colors a 2 € la unitat.
Lloc: Pista Polivalent Municipal Francesc Macià


A les 18 h Diada Castellera de Festa Major, amb les actuacions de les colles Castellers de Terrassa, Xicots de Vilafranca i Carallots de Sant Vicenç dels Horts.
Lloc: plaça de la Vila


A les 19 h Ball per a la gent gran amb valsos, pasdobles, txa-txa-txàs... a càrrec de Duo Stylette.
Lloc: Pista Polivalent Municipal Francesc Macià


A les 22 h Concert nostàlgic amb el grup dels anys setanta Los Diablos.
Lloc: plaça de la Vila


A les 00 h DJ Pop rock. DJ Random and friends.
Lloc: plaça de la Vila


DILLUNS 23 DE JULIOL
A les 12 h Missa solemne de Festa Major oficiada per l’arxiprest Mn. Anton Roca i Roig, acompanyada per l’Orfeó Vicentí del Centre Catòlic.
Lloc: Església Parroquial de Sant Vicenç Màrtir


A les 12 h Festa de l’escuma amb el grup d’animació Set de so. Es recomana portar ulleres.
Lloc: plaça de la Vila


A les 19 h Espectacle de màgia amb el Mag Lari, que presenta Una tarda amb el Mag Lari.
Lloc: plaça de la Vila


A les 20.30 h 4a Mostra d’Havaneres i Cançó de Taverna amb els grups Crema Catalana i Son de l’Havana de Sant Vicenç dels Horts. A la mitja part, la Unió de Botiguers oferirà rom cremat.
Lloc: plaça de la Vila


DIJOUS 26 DE JULIOL
A les 22 h Cinema a la fresca amb la pel•lícula Ferdinand . Ferdinand és un vedell molt tranquil que s’estima més seure sota un arbre a olorar les flors que saltar,
esbufegar i envestir altres bous. Va creixent i es va fent fort, però el seu temperament no canvia; segueix essent un bou mans. Un dia, uns homes vénen buscant el bou més gros, ràpid i brau i Ferdinand és elegit erròniament per a les corregudes de bous de Madrid. A partir de 6 anys
Lloc: pati de l’antiga escola de la Mare de Déu del Rocío (carrer de Benicarló, 39)


DISSABTE 28 DE JULIOL
A les 22 h Estiu de Cultura. Nits a la fresca. Ballada de sardanes amb la Cobla La Principal de Terrassa.
Lloc: plaça de Narcís Lunes


• AFECTACIONS AL TRÀNSIT

TALLS A LA VIA PÚBLICA:
-Talls per diverses activitats de Festa Major:
De divendres 20, a les 17 h fins dissabte 21, a les 3.30 h
De dissabte 21, a les 16 h fins diumenge 22, a les 3.30 h
De diumenge 22, a les 15 h fins dilluns 23, a les 1.30 h i dilluns 23, de 10.30 a 23 h
Pl. de la Vila, des del c. Rafael Casanova, des del c. Sant Miquel, des del c. M. Jacint Verdaguer i des del c. F. Moragas


-Talls per barraques:
De dijous 19, a les 7 h fins dilluns 23, a les 10 h:
c. Comerç, entre c. Pas del Llop i c. Àngel Guimerà, i c. Doctor Fleming

-Tall per dinar veïnal:
Diumenge 22, de 10 a 20 h:
c. Doctor Robert

-Tall pel Vermut de Junts x Sant Vicenç:
Diumenge 22, de 9 a 16 h:
c. Francesc Moragas


-Talls pel Santvi Sound:
Divendres 20, de 22.30 a 23.30 h:
c. Riu i c. Antoni Gaudí


-Talls pel correfoc:
Dissabte 21, de 20.30 a 21.30 h i de 22 a 23 h:
c. Barcelona, c. Àngel Guimerà, c. Comerç, entre c. Àngel Guimerà i parc del Mamut Venux, i lateral ctra. Sant Boi (costat Parc del Mamut Venux)


-Tall per la Festa Holi:
Diumenge 22, de 13 a 15 h:
c. Sant Joan Bosco


• AFECTACIONS AL TRANSPORT PÚBLIC:

Les línies SV1, SV2 i SV3 del Santvibus i les línies interurbanes L60, L61, L62 -sentit Molins de Rei- i e20 -sentit Barcelona- es veuran afectades pel tall de la pl. de la Vila i hauran de circular desviades pel c. de Ramon Poch i per la ctra. de Sant Boi amb el següent horari:


• Divendres 20, a partir de les 16 h i fins la finalització del servei
• Dissabte 21, a partir de les 15 h i fins la finalització del servei
• Diumenge 22, a partir de les 15 h i fins la finalització del servei
• Dilluns 23, tot el dia

Les parades afectades són "Pl. de la Vila" i "CAP Vila Vella". S'habilitaran parades provisionals a "Ramon Poch/Rafael Casanova" i "ctra. de Sant Boi, davant del CAP Vila Vella".
Les línia interurbana L62 -sentit Torrelles de Ll.- es veurà afectada pel pas d'activitats dinàmiques pel c. de Mossèn Jacint Verdaguer i haurà de circular desviada per la ctra. de Sant Boi i la ctra. de Torrelles fins el c. de Claverol, amb el següent horari:


• Dissabte 20, a partir de les 18 h i fins la finalització del servei

Les parades afectades són totes les compreses des de Can Ros a la Vinyala. S'habilitaran parades provisionals a "ctra. de Sant Boi/c. de Llobregat", "ctra. de Sant Boi/c. d'Antoni Mampel" i "ctra. de Sant Boi, davant del CAP Vila Vella".
Les línies SV1 i SV2 es veuran afectades pel tall del c. d'Àngel Guimerà i hauran de circular desviades per la ctra. de Sant Boi i el c. de Llobregat amb el següent horari:


• Dissabte 20, a partir de les 20.30 h i fins la finalització del servei

Les parades afectades són "Barcelona/Dr. Robert" i "Barcelona/Mare de Déu de Núria". S'habilitarà parada provisional a "CAP El Serral".
A banda, hi pot haver coincidències puntuals amb activitats dinàmiques que impliquin lleus endarreriments.

 

 

Last update 20.07.2018 | 16:04