|
 

Sant Vicenç dels Horts reforça el seguiment de persones vulnerables arran l'onada de calor

Dijous, 2 d'agost de 2018 a les 13:48

L'Ajuntament ha posat en prealerta el Pla bàsic per onada de calor, que preveu reforçar la informació a la població i fer seguiment dels col·lectius vulnerables. 

La primera onada de calor de l'estiu ha portat l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts a posar en prealerta el Pla bàsic per onada de calor. Això implica que el departament de Serveis Socials reforça el seguiment de les persones especialment vulnerables, amb trucades telefòniques per interessar-se sobre el seu estat i consells per fer front a les altes temperatures. A més, es reforça la informació a la població des dels canals d'informació municipals.

També la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va activar dimarts l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquestes previsions indiquen que un episodi d'onada de calor afectarà de manera generalitzada el territori a partir d’avui i fins a mitjans de la propera setmana. Les temperatures màximes extremes afectaran tot el territori excepte les comarques del Pirineu.

Els consells de Protecció Civil a la ciutadania són els següents:

  • Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Hi ha alguns símptomes que ens poden alertar que algú està patint un cop de calor: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement. Davant d’aquests símptomes, cal traslladar la persona a un indret més fresc, donar-li aigua, mullar-la, ventar-la i trucar urgentment al 112.

Els avisos i consells sobre l’onada de calor també es difonen per l’app de seguretat ciutadana municipal ( Android , iOs )

Last update 03.08.2018 | 11:24