|
 

En marxa la convocatòria d'ajuts municipals per cursar estudis postobligatoris

Dilluns, 3 de setembre de 2018 a les 09:48
  • Les sol·licituds es poden presentar al SIAC de l’1 al 28 de setembre
  • Pot optar a aquests ajuts l’alumnat vicentí de fins a 22 anys i la quantia pot arribar fins als 400 euros

Per tercer curs consecutiu, l’Ajuntament aporta ajudes econòmiques per facilitar l’escolaritat de l’alumnat vicentí que ha acabat l’ESO i que inicia el primer curs d’estudis postobligatoris. Pel curs 2018- 2019, el consistori destina 15.000 euros per a les beques de postobligatòria. Aquesta convocatòria vol contribuir al finançament de les despeses de transport públic i privat, matrícula, sortides aprovades pel centre i el material necessari per dur a terme els estudis. Els ajuts al transport varien entre 200 i 400 euros en funció de si el centre en el qual es cursaran els estudis postobligatoris és a Sant Vicenç dels Horts o fora.

Pot beneficiar-se d’aquestes beques l’alumnat de fins a 22 anys que estigui empadronat a Sant Vicenç dels Horts que hagi sol•licitat una beca del Ministeri d’Educació i Formació Professional per aquest curs. L’alumnat acostuma a rebre les beques del ministeri prop del final de curs, per això la beca municipal busca prestar l’ajut necessari a l’inici del primer curs acadèmic, mentre es tramita l’ajut estatal. A més, per gaudir d’aquestes beques, la unitat familiar de l’alumne no pot superar els llindars econòmics establerts a les bases de la convocatòria. Les sol·licituds s’han de presentar al SIAC, a l’Ajuntament, fins al 28 de setembre.

Durant els dos cursos anteriors, l’Ajuntament va atorgar un total de 12.900 euros distribuïts en 65 ajuts: 21 per alumnat de cicles formatius o estudis universitaris fora de Sant Vicenç dels Horts i 44 per alumnes de Programes de Formació i Inserció, batxillerat i cicles formatius en centres del municipi.

Als centres de secundària de Sant Vicenç dels Horts es cursen onze cicles formatius de set famílies professionals. Podeu consultar aquí tota l’oferta formativa d’educació postobligatòria del municipi .

 

Last update 03.09.2018 | 11:49