|
 

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts participa al Fòrum EID d'Estònia, un país referent en administració electrònica

Dimecres, 19 de setembre de 2018 a les 18:32

• L’organització ha seleccionat el consistori vicentí com a experiència destacada en portals digitals de participació ciutadana i vot electrònic

• Sant Vicenç dels Horts ha organitzat processos participatius per via electrònica als barris de La Vinyala-Poble Nou i Can Ros-El Serral amb una participació superior a la registrada en altres municipis

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha explicat aquest matí la seva experiència en portals digitals de participació ciutadana i vot elecrònic al Fòrum Electronic Identity d’Estònia (EID). El Fòrum EID és una plataforma per l’intercanvi i el debat sobre els beneficis i reptes de l’ús de les noves tecnologies a les administracions públiques, empreses i centres de formació. Des de 2009, el Fòrum rep el suport i finançament de la Unió Europea.

El regidor de Participació Ciutadana, Arnau Mata, ha participat al debat “Apoderament de la ciutadania” on ha traslladat l’experiència dels pressupostos participatius als barris de La Vinyala-Poble Nou i Can Ros-El Serral de Sant Vicenç dels Horts. Mata ha destacat la importància del vot telemàtic i el portal “Decidim Sant Vicenç”, ja que han permès ampliar el ventall d’opcions perquè tothom pogués votar sense perdre seguretat.

Pel que fa a la conversió digital i a l'eliminació de la tramitació en paper, el regidor de Participació Ciutadana ha explicat que els processos interns de l’Ajuntament s’han digitalitzat al 100%, eliminant així el paper. Respecte a la ciutadania, Mata ha comentat que s’està treballant per ampliar la tramitació online amb la construcció d’una nova web municipal. Tot i així, ha destacat que, amb el servei e-Notum, s’ha pogut estalviar en l'enviament de cartes certificades a la ciutadania, que ara poden rebre per via digital qualsevol notificació administrativa, com resolucions, decrets, sancions de trànsit, convocatòries d’òrgans col·legiats, entre altres. Aquest servei ja ha permès al consistori vicentí estalviar més de 32.000 euros en el que portem d'any.

Al grup de debat del Fòrum EID on ha participat l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’han pogut compartir experiències amb administracions de França, Portugal i Estònia. De les experiències compartides, el regidor vicentí ha destacat, en declaracions a Ràdio Sant Vicenç, les visites domiciliàries que han prestat algunes de les administracions participants al fòrum per assegurar el vot de persones amb mobilitat reduïda, un servei que Mata es planteja estudiar per a Sant Vicenç dels Horts.

Last update 20.09.2018 | 11:28