|
 

Una delegació de Sant Vicenç dels Horts i sis municipis més del Baix Llobregat visiten el País Basc per conèixer una experiència d'associacionisme municipal

Dijous, 20 de setembre de 2018 a les 11:56

En el marc del pla estratègic per al desenvolupament econòmic de set municipis del tram mig del Baix Llobregat, enguany s’ha fet un estudi de continuació gràcies a una subvenció del SOC.

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, el regidor de Promoció Econòmica, Paco Rodríguez, la responsable de l'àrea de Serveis a les Persones, Marcelina Bosch i el responsable municipal de programes d’ocupació, Jaume Juliana, així com altres 20 representants d’agents socials i educatius més dels municipis participants en aquest projecte, visiten aquest dimecres i dijous la comarca de Goierri, a Guipúscoa. L’objectiu del viatge és conèixer l’experiència d’un territori on es desenvolupa el tipus de col•laboració supramunicipal que es vol impulsar entre aquests municipis del Baix Llobregat (Sant Vicenç dels Horts, Pallejà, Corbera de Llobregat, Cervelló, Vallirana, Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló).

La delegació ha sortit a primera hora d’aquest matí en autocar des de Sant Vicenç dels Horts. A més de càrrecs institucionals, també hi van representants de PIMEC, de CCOO, d’UGT, del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana, de la Unió d’Empreses de Sant Vicenç dels Horts i dels instituts Gabriela Mistral i Salesians, els dos centres que imparteixen formació professional a Sant Vicenç dels Horts.

L’estudi encarregat a l’empresa LAVOLA ha permès analitzar casos de bones pràctiques de col•laboració supramunicipal en els àmbits de la indústria, el comerç i el turisme. Així doncs, ara que hi ha un full de ruta per ser una associació de municipis del Baix Llobregat, aquest viatge de treball té l’objectiu de veure i conèixer de primera mà, sobre el terreny, un exemple d’associació de municipis que fa temps que funciona. Una de les experiències més interessants, segons l’estudi, és el projecte GOIEKI, l’Agència de Desenvolupament Comarcal de Goierri, que aplega 18 ajuntaments i des del 1993 impulsa el Pla Estratègic Comarcal.

La subvenció del SOC, de la mateixa manera que l’any anterior, cobreix el 80% dels costos totals del projecte, és a dir de l’estudi i del viatge. El 20% restant es divideix entre els municipis participants de manera proporcional segons la població.

Last update 20.09.2018 | 12:07