|
 

Les obres de la carretera de Torrelles (BV-2005) començaran el dilluns 24 de setembre

Divendres, 21 de setembre de 2018 a les 14:58

• Les obres consistiran en continuar la urbanització de la carretera, des del carrer del Canigó fins al carrer dels Fundadors, tal i com ja es va fer al dos trams anteriors.

• Es pretén donar a la carretera un aspecte de vial urbà, que resulti més agradable i segur pels vianants.

L’inici de les obres a la carretera de Torrelles (BV-2005) serà dilluns 24 de setembre i es dividirà en tres fases, de les quals la primera serà la del tram entre el carrer del Canigó i el carrer de la Baixada de Can Coll. El termini previst és d'aproximadament cinc mesos per la primera fase. Les altres dues fases es completaran en set mesos més segons les previsions.

L’objectiu d’aquestes obres és prioritzar la continuïtat dels recorreguts de vianants amb itineraris adaptats, així com la reducció de la velocitat dels vehicles, la millora en les interseccions amb els carrers que connecten amb la travessera, la millora dels serveis urbans i la introducció d'arbrat i mobiliari urbà que millori la imatge de la travessia d'acord amb el caràcter urbà d'aquesta part de la carretera.

L'execució d'aquesta obra és de gran complexitat, no només per la incidència sobre els vianants i el trànsit de vehicles, sinó també per la gran quantitat de serveis soterrats existents, els quals poden condicionar enormement l'obra.

Conjuntament amb les obres de la carretera, es portarà a terme la urbanització del Carrer de Ter, actualment sense urbanitzar.

 

Afectacions a la mobilitat

En cadascuna de les fases es treballarà en mitja secció de la carretera i a continuació en l'altra mitja. Aquest fet implicarà que només quedi un carril de circulació habilitat, per on hi passaran els dos sentits amb pas alternatiu regulat per semàfors provisionals.

En la primera fase, es garantirà la incorporació dels vehicles des del carrer de la Baixada de Can Coll a la carretera, però s'haurà de fer amb precaució i segons el sentit de circulació que hi hagi a la carretera en aquell moment. També es garantirà la sortida des de la carretera al carrer d'Enric Borràs. No obstant, quan s'hagi d'actuar just en les cruïlles, s'haurà de tallar la circulació en aquests carrers, un fet que s'informarà prèviament al veïnat en cada cas.

De la mateixa manera, s'afectarà l'entrada i sortida de vehicles als garatges dels habitatges que donen a la carretera durant l'execució de les obres del tram davant de cada habitatge. S'informarà al veïnat afectat i se'ls demanarà que realitzin la sol•licitud de donar d'alta el gual permanent de vehicles, en cas que el vulguin mantenir un cop finalitzada l'obra.

L'accés dels vianants als habitatges quedarà garantit en tot moment, així com el pas dels vehicles d'emergència.

El pas dels autobusos interurbans es mantindrà, però les parades ubicades davant de l'AV de Sant Antoni (sentit Torrelles) i en la cruïlla amb el Baixada de Can Coll (sentit estació FGC) es traslladaran respectivament a la cruïlla amb el carrer del Canigó i a la cruïlla amb el carrer de Ter. Aquest canvi ja serà vigent a partir de dilluns 24 de setembre.

Last update 21.09.2018 | 15:04