|
 

Sant Vicenç dels Horts participarà a una prova pilot de pantalles intel·ligents als domicilis de persones grans que viuen soles

Dilluns, 8 d'octubre de 2018 a les 14:18
  • Aquest servei virtual recordarà als pacients aspectes importants del seu dia a dia per tal d’evitar accidents i/o oblits
  • Serà en una prova pilot de 3 mesos i s’adreçarà a usuaris del servei d’Atenció Domiciliària del municipi

Sant Vicenç dels Horts participarà a una prova pilot de pantalles intel•ligents als domicilis de persones grans que viuen soles. El professional d’atenció directa (treballador/a familiar) mitjançant gravacions realitzades anteriorment, en moments determinats del dia, recordarà temes concrets a persones que reben el servei d’Atenció Domiciliària del municipi. Són persones que garanteixen la confiança i seguretat amb la persona usuària que rep aquest servei.

El servei s’ha fet públic aquest matí en una reunió amb l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, la regidora de Serveis Socials, Georgina González i membres de l’Associació de Benestar i Desenvolupament (ABD) juntament amb el director de l’empresa Bismart que han desenvolupat aquest dispositiu conegut com Eldcare Friendly .

Aquest aparell proporcionarà diàriament recordatoris en format audiovisual últils i personalitzats que permetrà millorar la seguretat i preveure possibles accidents com per exemple avisar de beure aigua per a hidratar-se durant l’estiu. L’objectiu principal és proporcionar el suport necessari als usuaris del servei perquè tinguin el millor benestar personal i qualitat de vida.

El dispositiu únicament emetrà missatges recordatoris personalitzats, no és intrusiu, i mantindrà la privacitat de la persona. El dispositiu s’instal•larà en el domicili durant la prova pilot que tindrà una durada de 3 mesos i no s’haurà d’assumir cap cost en la instal•lació i utilització d’aquest. En qualsevol moment, la persona usuària podrà decidir deixar de participar en l’experiència pilot.

D’altra banda, Associació de Benestar i Desenvolupament (ABD) juntament amb Serveis Socials farà un estudi del sentiment de soledat no desitjada. S’escolliran 100 persones grans que visquin soles amb i sense atenció domiciliària per poder veure quines propostes d’actuacions es poden portar a terme per combatre la soledat.

Last update 08.10.2018 | 15:02