|
 

El conseller Bargalló es compromet durant la visita a l'escola La Guàrdia que no es tancarà cap més escola a Sant Vicenç dels Horts

Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 09:29
  • També va conèixer com s’aplicarà el projecte ‘Magnet’, una aliança entre aquest centre educatiu i una institució d’excel·lència per desenvolupar projectes de robòtica
  • El conseller va oferir l’ajut del Departament en el Pacte Municipal per l’Educació que l’Ajuntament vol liderar
  • La Generalitat ha inclòs l’escola Sant Jordi entre les 25 més prioritàries de tot Catalunya per invertir en millores

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va visitar divendres passat l’escola La Guàrdia, on es va comprometre que no es tancarà cap més escola a Sant Vicenç dels Horts. A més durant la visita el conseller va conèixer com s’aplicarà el projecte ‘Magnet’ d’aquest centre educatiu, que estarà basat en la robòtica. ‘Magnet’ és un programa impulsat per la Fundació Bofill en col·laboració amb la Generalitat i una institució d’excel·lència al territori que buscarà desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, que tingui magnetisme i que es converteixi en referent.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, va anunciar que s’està treballant des de l’equip govern i amb el suport del departament d’Ensenyament en un Pacte Municipal per l’Educació. El pacte implicarà a tots els agents educatius, partits polítics i sindicats, i té per objectiu “acompanyar a les escoles per triar projectes singulars, que les facin diferents però igual de millors que la resta d’escoles”. Aymerich va assegurar que el pacte “ens ha d’ajudar a estar tranquils que a Sant Vicenç totes les escoles són sostenibles de cara al futur”, de manera que els docents es puguin centrar en impulsar “un projecte pedagògic que sigui il·lusionant, innovador i compromès amb el poble”. “L’objectiu”, va afegir, “és que pels pares d’un vicentí o vicentina sigui difícil triar a quina escola anar a Sant Vicenç. El projecte Magnet i altres projectes singularitzen aquesta tria, no perquè siguin millors o pitjors sinó perquè justament són diferents i singulars”.

Cinc Magnets a tot Catalunya

L’Escola La Guàrdia és una de les cinc escoles Magnet de tot Catalunya i la primera del Baix Llobregat. El programa consta de tres anys d’assessorament continuat al personal docent de l’escola Magnet per potenciar alguna de les competències del seu currículum. La iniciativa s’inspira en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys 70.

El conseller va poder comprovar tots els canvis per adaptar el dia a dia del centre a l’ensenyament en robòtica i noves tecnologies i va assegurar no tenir “cap dubte que es tracta d’un projecte d’excel·lència que posicionarà Sant Vicenç dels Horts”.

De fet, l’Escola La Guàrdia compta amb material per treballar la programació i la robòtica des de cicle inicial fins a cicle superior. Bona mostra n’és el Robot Bot, el particular alumne de l’escola amb tauleta incorporada que va donar la benvinguda al conseller Bargalló durant la seva visita a l’escola. Aquest canvi ha suposat una “motivació extra” per a l’alumnat, segons Josep Gessé, director de La Guàrdia. Gessé assegura que participar en el projecte Magnet “afectarà molt a l’escola perquè suposa un canvi de paradigma a nivell pedagògic”, ja que hauran de “revolucionar les estratègies d’aprenentatge amb els nostres alumnes”, a la vegada que “també comportarà una formació per part del professorat” amb acompanyament de l’entitat aliada.

Reforma integral a l’escola Sant Jordi

D’altra banda, els Serveis Territorials d’Ensenyament van informar a l’Ajuntament dilluns que l'escola Sant Jordi es troba entre les 25 més prioritàries de Catalunya pel que fa a inversió. En una visita a l’escola, el director dels Serveis Territorials, Francesc Ballester, va anunciar que es continuarà amb la reforma que es va iniciar aquest estiu al pati, mentre es redacta el pla director per a la reforma integral del centre.

Cal recordar que aquest estiu s'han fet importants millores a l’institut Frederic Mompou, concretament en els vestidors i els lavabos, gràcies a una inversió del Departament d’Ensenyament i al romanent que tenia el centre. Tot plegat a conseqüència del diàleg constant i fluid que manté l'Ajuntament amb el Departament.

Last update 10.10.2018 | 09:40