|
 

En marxa el desbrossament de la riera de Torrelles

Dilluns, 5 de novembre de 2018 a les 10:56

L’objectiu és la recuperació ambiental de la zona i evitar embussaments en cas d’avinguda d’aigua

Ja han començat les tasques per desbrossar la riera de Torrelles i els seus afluents urbans. L’objectiu és netejar la zona per millorar les condicions de seguretat en cas d’avinguda d’aigua i recuperar la vegetació autòctona. La previsió és que els treballs durin aproximadament mes i mig.

La recuperació ambiental de la Riera de Torrelles ha de servir per garantir el drenatge de l’aigua que tenen les lleres de les rieres urbanes. Els treballs de desbrossament inclouen la retirada de la canya americana, una espècie invasora que dificulta el drenatge de l’aigua, i la plantació d’arbrat autòcton.

Aquestes tasques formen part d’un projecte a llarg termini que busca restaurar un bosc de ribera a la zona de la riera de Torrelles. L’Ajuntament ha adjudicat aquesta feina a Biobaix, la cooperativa formada per un grup de persones aturades de llarga durada de Sant Vicenç dels Horts. La cooperativa compta actualment amb un contracte de Servei de conservació i millora de rieres públiques en trams urbans a Sant Vicenç dels Horts i de desbrossament puntual de finques.

Last update 05.11.2018 | 13:54