|
 

La junta de govern local aprova iniciar els tràmits per comprar Can Costa

Divendres, 14 de desembre de 2018 a les 19:59
  • L’immoble ha acollit esdeveniments culturals organitzats per l’Ajuntament en els últims anys

La junta de govern local de Sant Vicenç dels Horts ha aprovat, aquest divendres, iniciar els tràmits per comprar Can Costa. L’immoble està situat al carrer Nou, 13-17, a tocar de la Biblioteca Municipal Les Voltes.

L’equip de govern ha tingut en compte el gran valor històric i arquitectònic d’aquesta casa per impulsar la seva adquisició. El fet que la propietat tingui una oferta de compra per part d’una constructora, ha fet decidir l’equip de govern a iniciar els tràmits de compra, ja que si Can Costa no passés a mans públiques el seu futur més probable seria l’enderrocament i la conseqüent pèrdua d’un immoble que ha estat testimoni de la història moderna de Sant Vicenç dels Horts.

A més, l’edifici es troba en una ubicació estratègica al centre històric del municipi, un emplaçament que obre un gran ventall de possibilitats per fer servir l’immoble amb finalitats culturals, establint també sinèrgies amb la Biblioteca Municipal Les Voltes.

Can Costa data de 1870. Tot i que actualment no compta amb cap protecció singular, l’habitatge es va incloure en el catàleg de patrimoni aprovat provisionalment per l’Ajuntament l’any 1989 i a l’inventari de patrimoni de 2006. En ambdós estudis ja es va aconsellar la seva protecció i catalogació. Segons un informe de l’Arxiu Municipal, Can Costa forma part del conjunt d’edificis d’habitatges històrics del centre de Sant Vicenç dels Horts i en destaca com un dels més grans. També és rellevant la composició de la façana principal, a l’estil de l’Eixample de Barcelona. En els últims anys, l’Ajuntament ha fet servir Can Costa en diferents esdeveniments culturals, amb especial rellevància en el cas de les rutes literàries ambientades en la novel·la El cant de la mallerenga.

Last update 14.12.2018 | 20:08