|
 

'Cap infant sense joguina' aplega 742 joguines noves

Dimecres, 9 de gener de 2019 a les 14:18
  • Els Reis Mags van repartir les joguines entre 208 infants de Sant Vicenç dels Horts

La campanya ‘Cap infant sense joguina’ ha aconseguit, un any més, que els Reis Mags arribessin a totes les llars de Sant Vicenç dels Horts. L’alta participació d’entitats, empreses, col·lectiusi persones a títol individual ha fet possible aplegar 742 joguines noves, 112 més que l’any anterior.

La campanya està organitzada per Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Ràdio Sant Vicenç i Creu Roja del Baix Llobregat Centre. En aquesta ocasió, el repte augmentava,ja que l’edat dels nens i nenes que rebrien regals es va ampliar de 12 a 14 anys. En total, 208 infants de Sant Vicenç dels Horts han rebut la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar gràcies a la col·laboració de ‘Cap infant sense joguina’.

La campanya va durar tot el mes de desembre mitjançant els punts estables de recollida de joguines que hi havia escampats pel municipi, gràcies a la donació de caixes de Mudanzas Diagonali la col·laboració d’equipaments públics, entitats i botigues col·laboradores (Dolcepi, Papers i llibres Marta i El Gripau Blau).

L’acte central de la campanya, la tradicional marató de Ràdio Sant Vicenç, va aplegar 334 joguines el 15 de desembre. Entre les moltes donacions que es van fer aquell dia, destaquen les delClub Amatent, que va aportar una àmplia varietat de jocs de taula, i la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts, que va comprar joguines i llibres amb els diners corresponents als sous del 8 de març de les regidores que van fer vaga el Dia Internacionalde la Dona. Les regidores i l’alcaldessa havien lliurat aquests diners a la Taula d’Igualtat mesos enrere per destinar-los als projectes que decidís la Taula. També el 15 de desembre, el Complex Esportiu Municipal va fer dues sessions dirigides de Zumba i WorkOut d’assistència gratuïta a canvi de joguines.

La xifra de 334 joguines va pujar de manera decidida a la recta final de la campanya, gràcies al primer torneig de futbol triangular organitzat per la Unió Esportiva, l'Atlètic Vicentí ila Penya Barcelonista el 30 de desembre. A més d’aconseguir una alta aportació de joguines noves per part del públic, les entitats esportives van recaptar més de 700 euros que es van destinar íntegrament a la compra de joguines, sobretot per a l’edat compresaentre els 12 i els 14 anys, que era on hi havia més mancança.

La selecció i distribució de les joguines ha anat a càrrec de la Creu Roja. Adrià Domínguez, tècnic de l’organització, destaca la quantitat i la qualitat de les joguines, i considera que “cada vegada són millors, la gent està molt conscienciada”. La Creu Roja impulsa campanyes semblants arreu i Domínguez reconeix que “Sant Vicenç dels Horts és dels municipis que més es bolca i més col·laboració dona perquè cap infant es quedi sense joguina”.

Last update 09.01.2019 | 14:37