|
 

El Ministeri de Fomento es compromet a signar de manera immediata un protocol per desdoblar el ramal que connecta la BV-2002 amb l'autovia A2

Divendres, 22 de febrer de 2019 a les 19:22
  • Es millorarà la rotonda de les Ovelletes i s’ampliarà de 2 a 4 carrils el ramal que connecta amb l'autovia

El Ministeri de Fomento cedirà a la Diputació de Barcelona el ramal que connecta la rotonda de les ovelletes amb l’autovia A2. A partir d’aquesta cessió, la Diputació farà les obres per millorar la rotonda i ampliar de 2 a 4 carrils el ramal que arriba a l’A2.

El compromís s’ha fet públic avui, després que els Ajuntaments i el Ministeri de Foment celebressin una reunió a Madrid, a la seu del ministeri, el dilluns 18 de febrer. S’hi van reunir les alcaldesses de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; i Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez; la primera tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torrelles de Llobregat, Isabel Martínez Soriano, i el gerent d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo, amb el secretari general d'Infraestructures, José Javier Izquierdo. A la reunió també es va parlar de les obres de la varian de la carretera comarcal C-245 a l’altura de Sant Boi.

El responsable ministerial va manifestar la intenció de signar de manera immediata un protocol de col·laboració entre el Ministeri de Fomento i la Diputació de Barcelona per dur a terme el desdoblament del ramal de connexió entre la carretera de Sant Boi (BV-2002) i l'autovia A2, així com la semaforització de la rotonda de les Ovelletes, la qual connecta la BV-2002 amb l'A2 i la B23. Aquestes dues actuacions, que havien de realitzar-se un cop finalitzades les obres de la variant C-245 a Sant Boi, constitueixen una solució òptima per facilitar la mobilitat en aquests municipis.

A final de 2019, el projecte executiu

El protocol recollirà que la Diputació de Barcelona s'encarregarà de la redacció del projecte executiu de l'ampliació de la rotonda i el desdoblament del vial de connexió, així com de la licitació, adjudicació i execució de les obres, mentre que el Ministeri de Foment aportarà els recursos per a l'execució de l'obra corresponents als trams de la seva titularitat. La previsió és que es podrà disposar del projecte executiu a final de 2019. Aquesta actuació reduirà el col·lapse de la rotonda i dels accessos a l’autovia i l’autopista en hores punta i millorarà la mobilitat dels veïns i veïnes de les tres poblacions.

Obres de la variant C-245

En el decurs de la trobada, José Javier Izquierdo, també va informar del compromís del Ministeri de Foment de comptar abans de final d'aquest any amb el projecte de finalització de les obres de la variant de la carretera comarcal C-245 per tal d’adjudicar la seva execució al llarg del 2020. Es tracta de la connexió del cinturó del Litoral amb l'autopista C-32, una infraestructura vital per a la mobilitat de l'entorn, especialment pel que fa a la millora dels accessos i sortides de la població de Sant Boi. Les obres van començar l'any 2009 i des d'aleshores han patit múltiples interrupcions i ajornaments.

Els ajuntaments afectats per les obres de la variant han mantingut en tot moment la unitat d'acció per reivindicar la finalització d'aquesta infraestructura, tot defensant de manera conjunta els interessos de la ciutadania. Els quatre municipis valoren positivament que s’hagin reprès les converses amb el Ministeri de Fomento i les solucions acordades durant la reunió mantinguda.

Last update 22.02.2019 | 19:25