|
 

Sant Vicenç dels Horts prepara la celebració de Carnestoltes

Divendres, 22 de febrer de 2019 a les 14:30
  • Es faran activitats des del 28 de febrer al 6 de març, amb la Rua del diumenge com a plat fort

Tot és a punt per omplir Sant Vicenç dels Horts de festa i disbauxa durant uns dies. La celebració de Carnestoltes començarà dijous 28 de febrer, a les 17.30 h, a la plaça de la Vila, amb la festa de Dijous Gras, on es presentarà en societat a la reina Carnestoltes, la Tomaca Giravoltes. La Colla de Diables Àngels Diabòlics farà el traspàs de poders a aquesta nova protagonista del carnaval vicentí, acompanyada del ja conegut rei l’Hortensi Gros (el rei amb més pebrots) i el seu fill el Pebrotet. En la celebració de Dijous Gras es farà una botifarrada d’ou popular.

El divendres 1 de març es farà la festa juvenil L’Horterada amb DJ, al Centre Catòlic. L’entrada serà gratuïta. Els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats dels progenitors o tutors legals.

La festa infantil La Vailetada arribarà l’endemà, dissabte 2 de març, a partir de les 11.30 h a la plaça de la Vila. La família carnavalesca aprofitarà per lliurar la medalla de Carnestoltes a tots els assistents a La Vailetada. A partir de les 12 h es farà una cercavila infantil amb Pep Callau i els Pepsicolen, amb sortida i arribada a la plaça de la Vila.

Diumenge, 3 de març, serà el dia gran del Carnestoltes. A les 11.30 h, la Reina i el Rei Carnestoltes faran el pregó, i seguidament tindrà lloc el Ball de la disfressada a la plaça de la Vila, a càrrec de components de les comparses participants. La rua començarà a les 12 h del carrer de Sant Miquel i recorrerà el carrer Rafael Casanova, la plaça de la Vila, de nou el carrer de Rafael Casanova, c. de Barcelona, Llobregat i Verdaguer amb arribada a la plaça de la Vila. El final de la rua donarà pas a la Samfainada, a la pl. de la Vila, i a les 17 h tindrà lloc el ball de la Gent Gran al Centre Catòlic, amb el Duet Stylette.

Sant Vicenç dels Horts s’acomiadarà del carnaval Dimecres de cendra (6 de març), amb el traspàs de poder de la família carnavalesca a la Colla de Diables Àngels Diabòlics i una sardinada popular, de 19 a 21 h a la plaça Narcís Lunes.

Last update 02.03.2019 | 16:47