|
 

Oberta la convocatòria de les subvencions de foment de l'ocupació, el comerç i l'agricultura

Dimecres, 22 de maig de 2019 a les 12:04
  • Enguany hi ha dues noves línies d’ajuts per fomentar i impulsar l’activitat agrària professional al municipi
  • Les sol·licituds s’hauran de fer a través del registre electrònic general de l’Ajuntament fins el 31 d’octubre

L’Ajuntament ha tornat a obrir un any més el període de sol·licitud d’ajudes destinades a empreses, comerços i a persones emprenedores. La quantia i els supòsits subvencionables d’aquests tres àmbits són molt semblants a la convocatòria de l’any anterior.

Enguany, com a novetat, s’han posat en marxa dues línies d’ajuts per fomentar i impulsar l’ activitat agrària professional al municipi , destinades a la pagesia de Sant Vicenç dels Horts, a la pagesia de nova incorporació i a les persones propietàries de sòl rústic que tinguin la voluntat d’adequar els camps per destinar-los a l’activitat agrària professional. La dotació pressupostària d’aquestes subvencions agràries professionals és de 35.000 €. Els fets subvencionables han de tenir data entre l’endemà de la publicació de les bases i el 31 d’octubre de 2019. En el següent enllaç es pot consultar la Guia Bàsica per a sol•licitar les ajudes en l’àmbit agrari.

La primera línia d’ajuts agraris va destinada a l’ampliació d’explotacions agràries existents i a la incorporació de nova pagesia. Les despeses subvencionables incloses són:

  • Despeses per l’arrendament de nous terrenys agrícoles amb finalitats productives durant el primer any de contracte.
  • Despeses per l’adequació i preparació de nous terrenys agrícoles per al seu ús professional.
  • Despeses per la incorporació de nous terrenys agrícoles a una explotació professional existent o de nova creació.

Per altra banda, la segona línia d’ajuts en aquest àmbit fomenta la disponibilitat de terrenys per a l’activitat agrària professional i va dirigida únicament a persones propietàries de terrenys en sòl rústic. Les despeses subvencionables incloses són:

  • Despeses per a la recuperació de camps abandonats o en desús amb la finalitat de destinar-los a l’activitat agrària professional (per explotació pròpia o aliena).


Ajudes a empreses, comerços i a activitats emprenedores

Les empreses disposen de cinc línies d’ajuts, un de bàsic i quatre d’addicionals que en total poden sumar fins a 6.000 €. En tot cas, les empreses que ho desitgin poden sol•licitar la visita d’un tècnic perquè les assessori sobre les diferents subvencions. La Guia Bàsica de Subvencions facilita el passos a seguir per poder tramitar la sol•licitud.

Les subvencions per a la modernització i nova implantació d’establiments comercials i de serveis a Sant Vicenç dels Horts és de fins a 4.000 € i l’abast del conceptes és molt àmplia des d’obres de rehabilitació de la façana de l’establiment fins al mobiliari de les terrasses dels bars i restaurants o el canvi d’il•luminació de baix consum. En el següent enllaç es pot consultar la Guia Bàsica per a sol•licitar les ajudes en l’àmbit comercial .

En el cas de les sol·licitud de subvencions de comerç i també d’empresa, seran vàlides amb efecte retroactiu des de l’1 de novembre de 2018 fins al 31 d’octubre de 2019.

Aquest any continuen les subvencions per a persones que posin en marxa una activitat econòmica com a autònomes, i s’obre una nova línia destinada al cofinançament d’activitat i esdeveniments per a empreses en fase de consolidació. Per aquestes activitats emprenedores la subvenció pot ser de 1.000 € per als homes i de 1.500 € en el cas de les dones. El termini de presentació de sol•licituds és del 20 de maig al 31 d’octubre de 2019, en el cas de les persones emprenedores només es poden entregar durant el mes d’octubre de 2019.

 

Tramitació de sol·licituds

Les sol·licituds a qualsevol de les quatre convocatòries es poden fer a través del Registre electrònic general de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, amb certificat digital (enllaç: https://www.svh.cat/ajuntament-seu-electronica/)

Podeu consultar aquí tota la documentació necessària en cadascuna de les quatre convocatòries:

Subvencions a empresa

Subvencions a comerç

Subvencions a agricultura

Subvencions a emprenedoria

Per a qualsevol dubte, es pot contactar a l’equip tècnic del servei d’Empresa, Comerç, Emprenedoria i Agricultura al 93 680 71 00.

Last update 22.05.2019 | 13:20