|
 

El centre diari de la Vinyala Poble Nou, un espai amb activitats educatives i de lleure per a infants i joves

Divendres, 7 de juny de 2019 a les 14:01

• Aquest servei, subvencionat per l’Ajuntament, sorgeix del procés participatiu dels dos barris que es va organitzar al 2017
• El primer mes de funcionament ha registrat una gran participació i ja es prepara el nou programa d’octubre a desembre

Ja està funcionant el centre diari de la Vinyala Poble Nou, una proposta treballada amb famílies dels dos barris i que busca generar espais educatius i de lleure a les tardes, adreçats a infants i joves. Aquest servei, gestionat per la Fundació Maria Auxiliadora, va sorgir del procés participatiu que es va organitzar al 2017. De fet va ser la proposta més votada (124 vots), seguida d’activitats i serveis de la gent gran (75) i d’un grup ocupacional per a joves i persones en atur (46).
El centre diari busca generar espais i activitats per grups d’edat (de 6-9 anys, de 9-12 i a partir de 12). Es promou la dinamització del barri dins i fora de l’escola, en el marc d’un projecte de caire educatiu i lúdic on aprendre i gaudir.
El primer mes de funcionament, del 6 de maig al 6 de juny, ha registrat una gran participació: 42 persones inscrites, de les quals 28 són de 1r a 3r de primària i 14 de 4t a 6è.


Accés gratuït
Les activitats, completament gratuïtes pels usuaris, s’organitzen els dilluns, els dimarts i els dijous de 17 a 19 h. Hi ha dues fases:

  • Una primera s’ha fet del 6 de maig al 6 de juny.
  • I una segona serà entre octubre i desembre, en dates encara per concretar.

Totes les activitats es fan a l’escola La Vinyala o a la pista d’skate del barri. De moment hi ha 43 inscripcions. Els tallers que s’han fet de moment són:

  • De 6 a 9 anys, expressió total, dansa moderna i skate.
  • De 9 a 12 anys, batucada corporal, expressió total i skate.
  • Per estudiants a partir dels 12 anys, el Centre Mou l’Art organitzarà una assemblea amb qui hi estigui interessat perquè puguin decidir què volen fer.

El Centre de la Vinyala Poble Nou treballarà amb entitats del poble –de moment compten amb l’Escola de Música de Sant Vicenç i amb Fem Dansa– i implicarà les famílies del barri, amb la idea d’organitzar un cop al trimestre alguna trobada festiva familiar.


Procés La Vinyala – Poble Nou
El Centre de La Vinyala - Poble Nou és la tercera proposta que quedava per engegar del procés participatiu La Vinyala – Poble Nou es mou. Abans ja s’han fet activitats diverses per a la gent gran, com ara els serveis de podologia i assessorament fiscal al Casal de Gent Gran i l’AV La Vinyala o les sessions de gimnàstica al Casal. I el 27 de juliol de 2018 va finalitzar la formació ocupacional per aprendre a fer instal•lacions domèstiques i instal•lar i modificar maquinari informàtic.

Last update 10.06.2019 | 08:34