|
 

Miguel Comino, nou alcalde de Sant Vicenç dels Horts per majoria absoluta

Dissabte, 15 de juny de 2019 a les 14:56

El candidat socialista ha aplegat 11 vots dels regidors i regidores del PSC i Ciutadans

El candidat del PSC-Sant Vicenç en Positiu, Miguel Comino, s’han convertit en el nou alcalde de Sant Vicenç dels Horts per majoria absoluta, gràcies als 8 vots de regidors i regidores socialistes i els 3 vots dels representants de Ciutadans. La resta de grups municipals han votat els seus candidats: Junts x Sant Vicenç ha donat els seus 8 vots a Maite Aymerich, mentre que el candidat de Sant Vicenç En Comú Podem, Jordi Gil, ha rebut els 2 vots dels seus regidors.

El suport de Ciutadans a Miguel Comino s’ha desvetllat en el moment de la votació. Fins a aquell moment, el partit taronja havia deixat clar que el socialista podia convertir-se en alcalde sense el seu suport, com a candidat de la llista més votada, però no havien desvetllat a qui votarien. Les dues formacions van signar divendres a la tarda un acord de governabilitat que preveu “treballar conjuntament durant els primers mesos del nou mandat per aconseguir acordar” el cartipàs municipal, el Pla d’Acció Municipal i les ordenances fiscals i el pressupost de 2020. L'acord estableix que els dos regidors i la regidora de Ciutadans s'incorporaran al govern municipal al gener de 2020. Fins aleshores, el govern estarà format únicament pels 8 regidors i regidores socialistes.

En el seu primer discurs com a alcalde, Miguel Comino ha dit que el futur govern treballarà “per la concòrdia, perquè no hi hagi tensions ni crispacions al nostre municipi”. “Volem que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts deixi de ser una trinxera i sigui un paraigües per a la convivència de la ciutadania, i que tothom, ens hagi votat o no, senti que aquest és el seu govern”, ha assegurat Comino. En aquest sentit, ha recordat que hi ha més d’un miler de votants del 26 de maig que no estan representats en cap grup municipal i ha instat a “intentar representar, entre tots i totes, a aquesta part de la ciutadania”. L’alcalde ha manifestat que el nou govern “posarà al centre de la seva acció política Sant Vicenç dels Horts” i tirarà endavant “les polítiques socials que el municipi necessita”. El batlle ha qualificat el futur govern com a “absolutament legítim”. “S’ha de saber jugar, s’ha de saber guanyar i s’ha de saber perdre”, ha afegit Comino, i ha fet una crida a tot l’Ajuntament per “estar a l’alçada de la ciutadania”, a tractar “d’actuar sempre des del respecte i buscant l’enteniment” i , quan aquest no sigui possible, “ser capaços d’expressar les diferències amb educació i respecte”.

Per contra, l’anterior alcaldessa i nova portaveu de Junts x Sant Vicenç, Maite Aymerich, ha retret a Miguel Comino que hagi preferit pactar amb Ciutadans en lloc de formar govern amb Junts x Sant Vicenç, que compta amb 8 regidors. Aymerich considera que “políticament és un dia trist per a Sant Vicenç”, perquè “hi havia la possibilitat d’intentar que les dues forces majoritàries fessin coses plegades, fer ponts per explorar un camí nou”. L’exalcaldessa assegura que el futur “govern monocolor” aprofundirà “en el frontisme”, i ha dit que “celebra tenir l’alcaldia com una conquesta, com una peça de trofeu, pel caràcter simbòlic i icònic de Sant Vicenç, no per les polítiques que es faran per a la seva gent, sinó perquè és el poble d’Oriol Junqueras”. Aymerich també ha confirmat que mantindrà la seva acta de regidora per liderar l’oposició.

De la seva banda, el portaveu de Ciutadans assegura que “en la diversitat hi ha la riquesa de poder governar un poble”. Carlos Gómez ha demanat separar la política general de la municipal i ha recordat que, durant l’últim mandat, Ciutadans ha estat “el grup de l’oposició que ha votat més coses a favor de l’equip de govern” perquè “tenim molt clar que treballarem sempre per Sant Vicenç”. Gómez suposa que per això la gent els ha “donat la seva confiança, per poder treballar”. El portaveu de Ciutadans ha explicat que l’acord de governabilitat preveu “treballar des de l’oposició”, amb la creació d’un “espai de diàleg” i “comissions de treball”, que “és el que hauria de fer qualsevol equip de govern amb l’oposició en qualsevol lloc”, considera Gómez, perquè “si les coses s’aconsegueixen per 21 vots, guanyem tots”.

El portaveu d’En Comú Podem, Jordi Gil, ha deixat clar que vol un “Sant Vicenç progressista”. Gil reconeix que els seus dos regidors “són insuficients per ser determinants en aquest mandat” perquè no sumen majoria amb ningú, “però la suma de les tres forces progressistes d’aquest consistori” aplega 18 regidors, i “és aquesta suma l’única que permetrà realitzar polítiques per fer avançar Sant Vicenç en la bona direcció”, considera Gil. El portaveu d’En Comú Podem espera “que el PSC no s’equivoqui” i confia que faci servir “aquests 18 vots per canviar Sant Vicenç”. Gil també ha demanat a Junts x SVH “més responsabilitat que altres grups d’ERC en altres municipis durant aquests quatre anys”, perquè, segons Gil, hi ha en joc “un govern on Ciutadans tingui la clau per aplicar les seves polítiques liberals o que les forces transformadores, progressistes i d’esquerres seguim governant aquest consistori, com hem fet sempre”.

El públic ha omplert la Sala de Plens durant la constitució del nou Ajuntament. Podeu escoltar la sessió completa al podcast de Ràdio Sant Vicenç.

Last update 25.06.2019 | 08:36