|
 

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts commemorarà el Dia Mundial de l'ELA

Divendres, 21 de juny de 2019 a les 08:29
  • El consistori anima els veïns a penjar imatges a les xarxes socials fent el gest de l'ELA amb l'etiqueta #fesungestperlela i #SantVicençamblela

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts commemorarà aquest 21 de juny el Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), i se suma a la campanya “Fes un gest per l’ELA”. Per aquest motiu, el consistori anima els ciutadans a publicar fotografies fent el Gest per l’ELA (els dits polze i índex en forma de lletra “L”) acompanyant-lo amb l'etiqueta #fesungestperlela i #SantVicençamblela. Si no participeu a les xarxes socials, podeu enviar la vostra imatge al telefon 677933279 i nosaltres la publicarem als canals oficials del consistori.

L’ELA, també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA. La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.

L’ELA afecta principalment a persones d’entre els 40 i els 70 anys d’edat, però també pot afectar persones més joves o persones d’edat més avançada. Està considerada com una malaltia minoritària o rara, donat que la seva prevalença se situa entre 6-8 persones afectades per cada 100.000 habitants, però no deixen de diagnosticar-se casos. La incidència de la malaltia és de 1-3 casos nous cada 100.000 habitants per any. S’estima que actualment hi ha 400 persones afectades a Catalunya, 4.000 a tot el territori espanyol i 350.000 a nivell mundial. Cada any es diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.

Last update 21.06.2019 | 08:43