|
 

La nova ordenança que regula l'ocupació de l'espai públic veurà la llum al Ple del mes de juliol

Dimecres, 17 de juliol de 2019 a les 11:23
  • L’assemblea de la corporació també aprovarà la instal·lació de desfibril·ladors al centre cívic i a la pista poliesportiva Francesc Macià

El Ple ordinari d’aquest dijous votarà l’aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança municipal de l’ocupació de les vies i els espais públics de Sant Vicenç dels Horts. Aquesta normativa pretén regular l’ús privat que es fa de les places i carrers de la ciutat, establint com sol·licitar els permisos per ocupar l’espai públic, drets i deures, taxes i regulacions a tenir en compte per part de qui ho sol·licita. En aquest sentit, es posa ordre per exemple a les terrasses de bars i restaurants, així com la instal·lació de bastides i sacs de runa quan es fan obres o la instal·lació d’atraccions infantils.

Per altra banda també s’aprovarà la instal·lació de dos desfibril·ladors externs semiautomàtics (DEA) a la pista poliesportiva Francesc Macià i al centre cívic, per un període de deu anys. Així, aquests espais se sumaran al Pavelló Sant Josep, als camps de La Barruana i La Guàrdia, a la Casa de La Vila, la Foneria, el Molí dels Frares, l’Escola d’Adults Garrosa, la Piscina Municipal La Blava, que són espais cardioprotegits. A més, la policia local també disposa d’un DEA, instal·lat en un dels vehicles.

Entre la resta de punts del Ple, també destaca l’aprovació del conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per tal de millorar l’èxit escolar i la cohesió social a través dels Plans Educatius d’Entorn, vigents fins el curs 2022-2023. També es votarà l’aprovació de la pròrroga de cessió d’ús del quiosc -bar que hi ha al recinte de les barbacoes del Parc del Pi Gros. Per últim, també s’aprovaran els dies festius locals del 2020, que com cada any seran per Sant Vicenç (22 de gener) i per la Festa Major d’Estiu a finals de juliol.

Participació al Ple

El Ple començarà a les 19 h, un cop acabada l’audiència pública, que començarà a les 18 h. L’audiència és oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Hi haurà un primer espai d’una hora perquè els veïns i veïnes s’adrecin al consistori sobre qualsevol qüestió. En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana , els assistents disposaran de 5 minuts d'exposició i de 3 minuts de rèplica a la resposta del consistori.

Tot i així, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió de Ple. Com estableix el Reglament, es podrà sol·licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació o interès directe, adreçant una petició per escrit fins al dia abans de la celebració del Ple. Addicionalment, al final de la sessió hi haurà un altre torn de paraula, limitat a preguntes sobre el contingut de l'ordre del dia. Com fins ara, per fer ús d'aquest torn no caldrà sol·licitar-ho amb anterioritat.

Tant l’audiència pública com el Ple municipal es faran a la Casa de la Vila i es podran seguir en directe a Ràdio Sant Vicenç (www.radiosvh.info i 90.2 FM).

Last update 18.07.2019 | 15:19