|
 

Tot a punt per una Festa Major d'Estiu carregada de música i cultura popular

Divendres, 19 de juliol de 2019 a les 14:05
  • Del 19 al 22 de juliol la ciutat viurà desenes d’activitats lúdiques i culturals per a tots els públics. Consulteu tots els actes  aquí

La Festa Major d’Estiu de Sant Vicenç dels Horts tindrà lloc del 19 al 22 de juliol i omplirà la ciutat amb desenes d’activitats lúdiques, culturals i festives per a totes les edats. Com cada any, la programació dona protagonisme a la música i la cultura popular tradicional, amb les entitats com a pals de paller de les festes, tan pel que fa les cercaviles com en la gestió de Les Barraques, per exemple.

Imma Prat i Salvans, que va ser regidora de Cultura de l’Ajuntament del 2011 al 2015, donarà el tret de sortida a la Festa Major pronunciant el pregó avui a les 21 h a la plaça de la Vila, malgrat que abans ja s’hauran iniciat alguns actes, com l’espectacle infantil i la inauguració de l’ExpoArt. Tot seguit Els Carallots faran un pilar caminant fins a la plaça de Sant Jordi. A partir d’aquí la música prendrà el relleu. A les 22.30 h (plaça de Narcís Lunes), hi haurà un recital de música clàssica amb el pianista vicentí Lluís Grané, i a les 23.30 h (plaça de la Vila), concert dels també vicentins Eivibonny i del grup de versions Wish. Paral·lelament, la carrossa discoteca del Santvisound sortirà del Forn Romà i passarà pels carrers del Riu i de Sant Josep per arribar al parc de la Foneria.

Punt Lila

Amb l’objectiu de prevenir els abusos i atendre a les persones que hagin patit una agressió sexista, enguany del 19 al 21 de juliol hi haurà instal•lat un Punt Lila a la plaça de la Vila a partir de les 22h, durant els concerts de la Festa Major. Aquest servei comptarà amb quatre professionals per fer prevenció i sensibilitzar sobre les actituds sexistes i les violències de gènere.

El cap de setmana, entre moltes altres activitats, destaca la cultura tradicional. El dissabte 20, per exemple, hi haurà gegants (18 h, p. de la Vila), diables (21.30 h, p. Sant Jordi) i sardanes (22 h, parc del Mamut). L’endemà, diumenge 21, tindrà lloc la Diada Castellera (18 h, p. de la Vila) i correfoc infantil (19.45 h, sortida de la p. Sant Jordi).

Les Barraques

Durant els tres dies hi haurà programació musical a les Barraques de la Festa Major d’Estiu, al carrer del Comerç, darrere del CAP Vila Vella. El divendres hi haurà les actuacions del grup de versions TheBrand i la nit la tancarà DJ Ricky. El dissabte serà el torn de Landry i La FM, que toquen rumba catalana, i el grup Milkers, que fan versions en anglès. Per últim, el diumenge hi haurà l’actuació de Coversions, que versionen grans èxits de pop-rock.

Finalment el dilluns 22 destaquem la 5a Mostra d’Havaneres i Cançó de Taverna amb elsgrups Peix fregit i Son de l’Havana de Sant Vicenç dels Horts, a la plaça de la Vila (20.30h). A la mitjapart, la Unió de Botiguers oferirà rom cremat.

Fira d’atraccions

Com és habitual durant la Festa Major d'Estiu també hi haurà la fira d'atraccions, que s'ubica al solar comprès entre el c. Salvador Allende i la ctra. de Torrelles. Enguany obrirà cada dia a les 18 h i el divendres i el dissabte romandrà oberta fins la 01 h, i el diumenge i el dilluns fins les 22 h.

L'Ajuntament demana que es respectin les normes de convivència i civisme per tal de viure una Festa Major d'Estiu amb seguretat, llibertat i respecte. Les podeu consultar al programa .

Last update 19.07.2019 | 14:07