|
 

Gairebé 4.000 alumnes inicien el curs escolar a Sant Vicenç dels Horts

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 14:45

• Els 16 centres escolars de Sant Vicenç dels Horts han iniciat avui el nou curs escolar 2019-2020 amb total normalitat
• Aquest estiu l’Ajuntament ha dut a terme diferents actuacions de manteniment en alguns centres per a millorar-ne les instal•lacions

Avui ha començat el nou curs escolar 2019-2020 als centres de Sant Vicenç dels Horts, que han obert les portes amb total normalitat. El curs comença amb 757 alumnes de 2n cicle d’Educació Infantil (P3, P4 i P5), 1.687 nens i nenes en cursos de Primària i 1.272 alumnes d’ESO. Les llars d’infants han començat el curs gairebé en plena ocupació, amb 35 alumnes a l’Escola Bressol el Petit Mamut i 71 a l’Escola Bressol municipal l’Alegria.
Com a novetat aquest any l’Institut Gabriela Mistral posa en funcionament un Itinerari Formatiu Específic de "Manteniment d'espais verds i cura de petits animals", que es farà a les instal•lacions de l’antiga escola Mare de Déu del Rocío, amb 8 alumnes. Els IFE són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel•lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.

Prova pilot
A més aquest curs Sant Vicenç dels Horts és un dels cinc municipis que participaran en una prova pilot del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per reforçar i ampliar els programes d’acompanyament i orientació de l’alumnat dels 0 als 20 anys, en el marc dels Plans Educatius d’Entorn. Així, es reforçaran les accions encaminades a reforçar els programes d’acompanyament i orientació dels alumnes i a les famílies com, per exemple, la posada en marxa de tallers de reforç escolar dels 16-20 anys.
La participació de Sant Vicenç dels Horts en aquest pla pilot suposa una aportació de 45.000 euros per part de la Generalitat i la dotació de Personal Tècnic d’Integració Social (TIS) als centres educatius de primària i secundària, que ja han començat el curs.
La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha visitat diversos centres educatius per desitjar-los bon inici de curs i copsar les inquietuds dels equips directius. «Des de la proximitat i el diàleg enfortirem les polítiques educatives de l’Ajuntament i reforçarem el vincle entre tots els agents educatius de Sant Vicenç dels Horts. El nostre objectiu és que els i les alumnes tinguin el millor entorn i recursos per a l’èxit en el seu procés educatiu», ha explicat la regidora.

Instal·lacions renovades
Aquest estiu l’Ajuntament ha dut a terme diferents actuacions de manteniment i millora en alguns centres. S’hi han fet treballs de manteniment de la lluminària, lavabos i aixetes a les escoles de Sant Antoni, La Guàrdia, Sant Josep i La Vinyala. A més, a l’Escola Sant Antoni, s’ha canviat el vidre de la porta d’entrada i s’han reposat algunes rajoles de les aules de parvulari. A l’Escola La Guàrdia, a banda del manteniment de la lluminària i dels lavabos, s’han instal•lat polsadors a les dutxes del gimnàs, s’han millorat les porteries del pati i s’ha pintat el menjador.
D’altra banda, a l’Escola Sant Josep, s’ha canviat la porta d’alumini de l’antic edifici de l’escola que dona al pati – on es troba l’Espai Jove La Capella – i s’han canviat alguns vidres de les finestres de la planta baixa. A més, just a l’entrada de l’escola, s’ha millorat el paviment de la vorera, que s’havia aixecat per les arrels dels arbres.

 

Last update 12.09.2019 | 16:03