|
 

Arriba la 7a Quinzena de la Solidaritat de Sant Vicenç dels Horts

Divendres, 13 de setembre de 2019 a les 16:11
  • Del 30 de setembre a l’11 d’octubre la ciutat acollirà diversos actes per reivindicar la igualtat i sensibilitzar sobre la vulneració dels drets humans que pateixen moltes persones arreu del món

Un any més, i ja en són 7, Sant Vicenç dels Horts dedica dues setmanes al foment de la solidaritat i a la sensibilització de la població sobre les problemàtiques que viuen moltes persones, que veuen els seus drets fonamentals vulnerats. Enguany la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada porta com a lema “A Sant Vicenç hi cap tothom”, i el símbol de la programació és el Pi Gros de la ciutat. L’Alcalde, Miguel Comino, ha explicat que «és un arbre que representa la fortalesa d’una societat plural i diversa, com la vicentina», i ha afegit que «us convidem a participar a la Quinzena de la Solidaritat i continuar enfortint la societat vicentina de manera individual i col·lectiva» .

El Cicle de Cinema Solidari, la presentació d’experiències en defensa dels drets humans per part d’activistes internacionals, la Fira de la Solidaritat, els tallers i les xerrades conformen un programa d’activitats molt complet que podeu consultar aquí .

L’inici de la quinzena el donarà el Ple municipal el proper 19 de setembre, el qual aprovarà una Moció política elaborada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament a favor de ciutats defensores dels drets humans. El dilluns 30 de setembre hi haurà la inauguració oficial, amb la primera projecció del Cicle de Cinema Solidari, el programa del qual el podeu consultar aquí .

Actes destacats

El 2 d’octubre hi haurà la inauguració de l’exposició “Su coraje, nuestro compromiso” , de la Fundació Bayt Al-Thaqafa, a les 19 al Forn Romà. L’objectiu d’aquesta mostra és donar a conèixer des de l’abús laboral fins a les persecucions per raó d’ètnia, origen o religió.

El 4 d’octubre tindrà lloc la rebuda institucional als quatre activistes internacionals dels drets humans que visitaran Sant Vicenç dels Horts. Es tracta de la cantaora La Negri , activista pels drets del poble gitano i les persones LGTBI; el raper Leonard Rentería , que treballa pels drets de les persones afrodescendents de Colòmbia; la periodista Hayat Rguibi , que denuncia l’aïllament que pateix el Sàhara Occidental; i l’advocat Danilo Chammas , que treballa per denunciar les vulneracions mediambientals i socials que viuen les comunitats indígenes del Brasil.

Els i les activistes participaran després de la rebuda al 7è Sopar Col·loqui de la Nit de la Solidaritat , amb el tradicional cuscús a càrrec de la Fundació Bayt Al-Thaqafa, que serà a les 20 h al Poliesportiu Municipal Sant Josep. El preu del sopar és de 10 euros i els tiquets els podeu comprar a través de les entitats de la Taula de la Solidaritat de Sant Vicenç dels Horts.

El dijous 10 d’octubre la plaça Narcís Lunes serà l’escenari de la 4a Fira de la Solidaritat , on les ONG de la ciutat muntaran les seves carpes i presentaran els seus projectes de cooperació. Hi haurà inflables, tallers, jocs i activitats, com el gran espectacle solidari infantil a càrrec de Pallassos sense Fronteres . Altres actes que cal remarcar són les xerrades que hi haurà durant tota la quinzena, com la que protagonitzarà l’entitat Proactiva Open Arms el dimarts 8 d’octubre a l’aula gran del Centro Amigos a les 18.30 h; la xerrada del defensor dels drets humans i cantant de rap d’El Salvador Fredy Samuel Vásquez , Snif, el 9 d’octubre a l’Institut Frederic Mompou a les 11.30 h; o la de la defensora dels drets humans de l’Índia Sunitha Krishnan el divendres 11 d’octubre a l’Institut Gabriela Mistral, a les 10.30 h.

 

Last update 13.09.2019 | 16:28