|
 

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua i el d'elaboració del dol inicien una nova edició

Divendres, 13 de setembre de 2019 a les 11:47
  • Ambdós grups estan formats per persones cuidadores no professionals i es reuneixen des d’aquest mes setmanalment a la Biblioteca Les Voltes i a La Foneria

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua GAMSANTVI i el grup de suport en el procés d’elaboració del dol començaran la seva activitat aquest mes de setembre. La Junta de Govern ha aprovat el finançament del projecte, que es pot dur a terme gràcies a una subvenció de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona ”La Caixa” i fons propis del Departament de Serveis Socials.

El GAMSANTVI està format per un grup de persones de Sant Vicenç dels Horts que són cuidadores de familiars en situació de malaltia greu o dependència, i comparteixen experiències i es donen suport mutu i comprensió. L’Ajuntament impulsa aquest projecte, a més de coordinar el suport tècnic psicosocial que reben els participants del grup, que contribueix a facilitar eines i habilitats que milloren el benestar tant dels cuidadors com de les persones que cuiden. Després de diverses edicions l’any passat es va valorar ampliar el projecte amb un servei específic per acompanyar les persones quan es troben en una situació de pèrdua del familiar a qui cuidaven.

El GAMSANTVI es reuneix amb periodicitat setmanal a la Biblioteca Les Voltes, alternant setmanalment dos tipus de sessió: una sessió preparada per un Treballador Social de l’Ajuntament amb la incorporació d’altres professionals on es tracten temes que els interessen al grup, ja sigui jurídics, de salut, terapèutics... i una altra sessió conduïda per un psicòleg per treballar temes de caràcter més emocionals. El grup d’elaboració del dol es reuneix quinzenalment a l’Edifici de la Foneria, i per formar-hi part cal una entrevista prèvia amb el psicòleg que indiqui la idoneïtat de la participació en el grup.

La regidora de Serveis Socials, Mireia Vergés, ha explicat que «els veïns i veïnes que dediquen molts anys de la seva vida a cuidar els seus familiars necessiten del suport de les administracions per fer front a aquesta etapa tan difícil, i des de l’Ajuntament farem el que sigui possible per millorar la seva qualitat de vida i acompanyar-los».

Last update 13.09.2019 | 11:51