|
 

L'Ajuntament condemna l'assassinat masclista de tres dones a Pontevedra

Dilluns, 16 de setembre de 2019 a les 14:39
  • Un home ha confessat haver matat a trets a la seva ex dona, la seva ex cunyada i la seva ex sogra

Hem de lamentar un terrible crim múltiple que ha tingut lloc al municipi de Valga, a la província de Pontevedra. Un home de 41 anys ha trucat a la Guàrdia Civil per confessar que ha matat a trets a tres persones, en concret la seva ex dona (39 anys) i la germana (27 anys) i la mare d’aquesta (58 anys). Els agents es van personar al domicili del presumpte homicida per detenir-lo, i ara l’home es troba a disposició judicial. La parella es trobava en tràmits de separació, vivien separats des de fa uns tres any i tenien en comú dos fills petits (de 4 i 7 anys), que han presenciat el crim.

Amb aquesta, ja són 43 les dones víctimes per violència masclista a l’Estat espanyol en el que va d’any; cinc d’elles a Catalunya. El consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de les víctimes, condemnant amb fermesa aquests assassinats i qualsevol expressió de violència.

En aquest sentit es recorda que s’ha constituït la Plataforma d’Emergència Feminista 20S de Sant Vicenç dels Horts, i que l’Ajuntament i una desena d’entitats locals han convocat la Nit Violeta pel proper divendres 20 de setembre, una marxa nocturna per alçar la veu i visibilitzar el compromís col•lectiu contra la violència patriarcal.

Last update 16.09.2019 | 14:41