|
 

Sant Vicenç dels Horts organitza la primera Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa

Dilluns, 23 de setembre de 2019 a les 11:15

Professionals de la restauració i de la pastisseria de la comarca i d’altres indrets de Catalunya participaran d’aquest esdeveniment que posarà en valor el nostre corpus culinari i la figura del mestre de mestres. Podeu consultar el programa aquí

El proper 5 d’octubre Sant Vicenç dels Horts organitzarà la primera Jornada de Cuina Tradicional Catalana, que porta el nom del mestre cuiner lleidatà Josep Lladonosa, molt vinculat amb el nostre municipi on hi ha deixat el seu llegat. L’objectiu de la jornada és promocionar la cuina tradicional a través de demostracions en directe i reflexionar sobre el seu futur. La jornada compta amb la participació de 14 restaurants de la comarca, entre els quals els vicentins Casa Mora, La Cuina del Toni, Sagristà i La Botigueta; i 10 pastisseries i forns de tota Catalunya, entre les quals diverses de la ciutat com la Pastisseria Muñoz, l’Artesà de Pa, Cafeteria Julian’s i Finestra Gaudí.

La plaça de la Vila i els carrers del casc antic seran l’escenari d’aquest jornada, que començarà a les 10 h amb la inauguració oficial i una visita al llegat del cuiner Josep Lladonosa, que es troba recollit i classificat a la Biblioteca Municipal Les Voltes i a l’Arxiu Municipal. Tot seguit hi haurà la taula rodona “Avui dia és més fàcil trobar on menjar un bon sushi que un bon fricandó?”, en què es tractarà la situació actual de la cuina tradicional catalana. Hi participaran cuiners, cuineres i alumnes de Josep Lladonosa, els coneguts germans Torres i els presidents de la Fundació Alicia, la Boqueria, el Gremi de Restauració de Barcelona, i Pep Palau, com a moderador.

Durant tot el dia hi haurà una degustació de receptes del mestre Josep Lladonosa i de plats tradicionals cuinats pels restaurants del Baix Llobregat, membres del Sabor de l’Horta i establiments locals. Hi haurà esmorzars de forquilla, platets per dinar i berenars dolços i salats. Per acompanyar-ho hi haurà vins, caves, vermut i cerveses artesanes de proximitat. Per als infants també hi haurà tallers i activitats durant tot el dia.

Al migdia hi haurà un showcooking a càrrec dels germans Torres, la xef del Parc Agrari del Baix Llobregat, Cristina Roig, i Josep Lladonosa; i els actes del matí acabaran amb la xerrada, elaboració i degustació d’un vermut a càrrec de Guillem Distribucions.

La jornada de tarda s’iniciarà amb el showcooking de receptes tradicionals dolces a càrrec del pastisser local Eugeni Muñoz, i tot seguit una altra sessió de cuina en directe d’una recepta de Josep Lladonosa a càrrec dels xefs de Cubat, grup de professionals del Baix Llobregat amb una gran trajectòria i, sobretot, amb una gran estima per la cuina. Finalment a les 19.30 h es farà la cloenda de la jornada.

Last update 26.09.2019 | 18:07