|
 

Sant Vicenç dels Horts se suma a les mobilitzacions de la vaga mundial pel clima

Dijous, 26 de setembre de 2019 a les 17:09
  • El proper 27 de setembre a les 18 h hi haurà una concentració a la plaça de la Vila promoguda per l’entitat Fridays for Future de la ciutat

El moviment Fridays for Future, que promou accions de conscienciació i canvi d’hàbits per fer front al canvi climàtic, ha convocat diverses accions reivindicatives a nivell internacional el proper divendres 27 de setembre. A Sant Vicenç dels Horts, hi haurà una concentració pel clima a les 18 h a la plaça de la Vila, a la qual el Ple municipal hi va donar suport i l’Ajuntament convoca a tota la població a prendre’n part. A partir de les 17 h es farà un taller de cartells reivindicatius i se signarà el manifest que es llegirà a partir de les 18 h.

Fridays for Future SVH és la única entitat d’aquest moviment del Baix Llobregat i està compromesa a fer arribar a tota la població l’emergència climàtica i exigir mesures als representants polítics. La pròpia entitat manifesta que el Baix Llobregat és un punt negre de contaminació, ja que hi tenim gran part de les vies d'accés a Barcelona, l'aeroport, i molta activitat industrial. El moviment també pretén ser una xarxa per aportar solucions al repte de la crisi climàtica.

La regidora de Medi Ambient, Maria Peláez, ha explicat que «aquesta mobilització és molt rellevant i animem a tots els veïns i veïnes a participar-hi. El foment de les polítiques de sostenibilitat és un dels eixos de la nostra acció de govern i treballarem per conscienciar a la població de la necessitat de preocupar-nos més pel medi ambient i revertir el canvi climàtic».

Un representant de Fridays for Future va intervenir al darrer Ple municipal i els grups polítics es van sumar a la seva crida a la mobilització. Podeu recuperar la sessió plenària aquí

Last update 26.09.2019 | 17:14