|
 

Sant Vicenç dels Horts esdevé la capital de la cuina tradicional catalana amb la 1a Jornada Josep Lladonosa

Dissabte, 5 d'octubre de 2019 a les 13:44

Professionals de la restauració i de la pastisseria de la comarca i d’altres indrets de Catalunya es donen cita en la 1a Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa, organitzada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb la col·laboració del Parc Agrari i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. L’objectiu d’aquesta jornada, que s’estendrà fins al vespre, és la divulgació del corpus culinari tradicional de Catalunya.

En l’acte d’inauguració, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha lloat la figura del xef Josep Lladonosa, “que no només dona nom a aquesta jornada, sinó que encarna el model de cuina feta amb producte de qualitat i de proximitat”. I ha destacat la importància de la pagesia i la restauració local, tot recordant que el Mercat de la Boqueria és porta d’entrada a Barcelona de molts productes de l’horta vicentina i del Baix Llobregat: “Aquest és un clar exemple de com el teixit productiu local pot tenir una projecció més enllà del municipi.”

Finalment, Comino ha assegurat que s’esmerçaran “tants esforços com calguin perquè aquesta jornada creixi i esdevingui un referent en el calendari gastronòmic de Catalunya, fins i tot a nivell internacional, perquè som conscients del potencial de la nostra pagesia, de la nostra cuina i la nostra restauració”.

Taula rodona i sessions de cuina en directe

Després ha tingut lloc una taula rodona en la que han participat el mestre Lladonosa, els germans Xavi i Sergio Torres; i els presidents de la Fundació Alícia, Toni Massanés; del Mercat de La Boqueria, Salvador Capdevila; i del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías.

Al llarg de tot el dia hi haurà xerrades i sessions de cuina en directe amb receptes de cuina tradicional catalana del xef Lladonosa. També hi haurà degustació de receptes seves i de plats tradicionals cuinats pels restaurants del Baix Llobregat, membres del Sabor de l’Horta i establiments vicentins. En total, destaca la participació de 14 restaurants de la comarca, entre els quals els vicentins Casa Mora, La Cuina del Toni, Sagristà i La Botigueta; i 10 pastisseries i forns de tota Catalunya, entre les quals diverses de la ciutat com la Pastisseria Muñoz, l’Artesà de Pa, Cafeteria Julian’s i Finestra Gaudí.

Last update 07.10.2019 | 13:41