|
 

L'Ajuntament impulsarà la millora de la inserció laboral de les dones víctimes de violència masclista

Divendres, 11 d'octubre de 2019 a les 13:19
  • Conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya s’establirà un dispositiu de coordinació i derivació de casos per oferir un servei d’atenció personalitzada

La Junta de Govern ha aprovat un avenç de la iniciativa “A prop teu”, que consisteix en establir un dispositiu de coordinació i derivació bidireccional entre l’oficina de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servei d’Atenció a les Dones de l’Ajuntament, per tal d’impulsar la millora de la inserció laboral de les dones víctimes de violència masclista.

El nou dispositiu estableix com es coordinaran els dos serveis, quines dades seran d’ús compartit, les persones que tutoritzaran els casos i en faran el corresponent seguiment. La regidora de Feminisme, Maria Peláez, s’ha reunit aquesta setmana amb responsables del SOC i ha explicat que «des de l’Ajuntament oferim un servei especialitzat d’atenció a les dones víctimes de violència masclista, i que aquest dispositiu era del tot necessari per seguir acompanyant-les en el moment de tornar a buscar feina, un moment complicat. Així, garantim que els dos serveis actuïn coordinadament i ofereixin l’atenció especial necessària a les dones que ho necessiten».

Fins ara l’oficina del SOC de Sant Vicenç dels Horts disposava d’un dispositiu específic per a la inserció i tractament de dades de les dones víctimes de violència masclista en situació d’especial vulnerabilitat. Amb aquest acord pres pel govern, s’estableix que el servei municipal del SIAD es coordini amb l’oficina de treball, comparteixin les dades i puguin oferir una atenció a les dones per fomentar la seva ocupabilitat d’una manera més efectiva.

 

Last update 11.10.2019 | 13:23