|
 

El Ple debatrà l'aprovació inicial del Pressupost i les ordenances fiscals del 2020

Dijous, 17 d'octubre de 2019 a les 10:39

El govern presenta uns comptes que ascendeixen als 31 milions d’euros i es preveuen diverses bonificacions en l’IBI

El primer ple municipal de la tardor estarà marcat per l’economia i l’hisenda locals, atès que es debatrà dos dels aspectes més importants de l’any pel consistori: el pressupost municipal i les ordenances fiscals. Els comptes estableixen la quantitat de diners que es distribueixen a cada àrea de l’Ajuntament i es destinen, per tant, a la prestació de serveis a la ciutadania. Per la seva banda les ordenances fiscals regulen els tributs que gestiona el consistori i els preus públics de les activitats i dels equipaments municipals.
El govern presenta a debat del Ple un pressupost equilibrat en ingressos i despeses per import de 31.198.380 euros, conjuntament amb un annex de personal on hi ha una relació de la plantilla orgànica, les taules salarials i una modificació de la relació de llocs de treball. Un dels aspectes clau dels comptes és l’apartat d’ingressos, en el qual les ordenances fiscals determinen les previsions del consistori. El Ple debatrà l’aprovació d’aquestes ordenances, que contemplen diverses bonificacions en l’IBI i a més es congelen la gran majoria de taxes, rectificant conceptes en algunes d'elles.
Per altra banda, es donarà compte al Ple municipal d’un pas més per ampliar i consolidar la plantilla de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts. Així, la sessió plenària coneixerà la decisió de l’equip de govern d’aprovar les bases i la convocatòria per a la provisió definitiva mitjançant el sistema concurs oposició lliure de sis places d’agent de la Policia Local.

Participació al ple
La sessió plenària comença a les 19 h, però prèviament, a les 18 h, l'Ajuntament convoca una audiència pública oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Així doncs, hi haurà un primer espai d'una hora perquè els veïns i veïnes s'adrecin al consistori sobre qualsevol qüestió. En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, els assistents disposaran de 5 minuts d'exposició i de 3 minuts de rèplica a la resposta del consistori.
Tot i així, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió de Ple (19 h). Com estableix el Reglament, es podrà sol•licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació i/o interès directe, adreçant una petició per escrit al SIAC a l'alcalde abans de les 14 h del dia anterior al que tingui lloc el Ple en què es demani la intervenció. Addicionalment, al finalitzar la sessió hi haurà un altre torn de paraula, limitat a preguntes sobre el contingut de l'ordre del dia. Com fins ara, per fer ús d'aquest torn no caldrà sol•licitar-ho amb anterioritat.
Tant l’audiència pública com el Ple municipal es faran a la Casa de la Vila i es podran seguir en directe a Ràdio Sant Vicenç ( www.radiosvh.info i 90.2 FM) i a l’ACA Sant Vicenç TV (canal 21).

 

Last update 21.11.2019 | 11:22