|
 

Pla de xoc per una ciutat més neta, endreçada i inclusiva

Dimarts, 5 de novembre de 2019 a les 12:59
  • L’Ajuntament posa en marxa una nova campanya per sensibilitzar la població sobre la problemàtica de l’incivisme, a més de diverses accions encaminades a millorar els serveis municipals i la via pública

El consistori ha endegat una nova campanya de civisme, que amb l’eslògan “L’incivisme ens surt car” fa un repàs de les normatives de la ciutat i les sancions que suposa no recollir els excrements dels animals o malmetre el mobiliari urbà, per exemple. La campanya també repassa la separació correcta de residus amb l’ús adequat de la xarxa de contenidors del carrer, i la prevenció de l’abocament de trastos i mobles vells al carrer, donant a conèixer el servei gratuït de recollida.

La millora de la recollida de residus i les actituds cíviques per garantir una bona convivència entre veïnes i veïns és una de les prioritats del govern per aquest mandat. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha explicat que «a tots i totes ens agrada que els espais públics estiguin nets, amb els bancs i els jocs infantils en perfectes condicions, i les zones verdes ben cuidades. Per aconseguir-ho comptem amb uns serveis municipals molt eficients que s’esforcen perquè la ciutat estigui sempre en òptimes condicions, però amb això no és suficient: necessitem la col·laboració de totes i tots».

A tots els equipaments i centres educatius hi haurà un tríptic en el qual es fa un recordatori de l’ordenança de civisme i les sancions que comporta incomplir-lo pel que fa a la recollida d’escombraries, l’abocament de trastos i poda al carrer, el soroll, les pintades, el manteniment del mobiliari urbà i els excrements d’animals.

Millores en el manteniment de l’espai públic

Una altra de les prioritats del nou govern és fer que la ciutat sigui més accessible per totes les persones, a través de la millora del manteniment dels espais públics i realitzant els canvis necessaris en els serveis municipals. Així, una de les primeres decisions va ser municipalitzar el servei de manteniment del mobiliari urbà i dels jocs infantils. Amb la renúncia de l’empresa que tenia adjudicat per concurs aquest servei, en comptes de tornar a licitar les tasques de manteniment, l’equip de govern va decidir iniciar les gestions pertinents per assumir el servei des del propi consistori, amb personal de la brigada. D’aquesta manera es vol garantir una millor cobertura del manteniment del mobiliari urbà i dels jocs infantils, tot vetllant per la seguretat, per la neteja i pel correcte funcionament dels diferents elements a la via pública. De fet, la municipalització ja ha començat a donar els seus fruits, i gràcies a aquesta decisió s’han pogut iniciar diverses obres de millora per exemple a les places Narcís Lunes, Tomás y Valiente, Doctor Lagunilla i Miquel Julià.

Per últim, amb l’objectiu de reduir les molèsties al conjunt de veïns i veïnes i contribuir a la reducció de la contaminació atmosfèrica, el servei de jardineria ha renovat diverses eines de treball substituint-les per aparells elèctrics. En concret els operaris ja estan treballant amb una nova desbrossadora i bufadors elèctrics, maquinària molt menys sorollosa i que no contamina l'aire amb gasos i partícules.

Last update 05.11.2019 | 13:03