|
 

Tot a punt per l'inici de les obres del nou Centre Cívic de La Guàrdia

Dilluns, 11 de novembre de 2019 a les 17:29
  • A partir del 18 de novembre s’iniciaran els treballs previs per adequar la plaça de la Pau i iniciar el procés de construcció de l’equipament, que es preveu que estigui llest a finals de l’any vinent

El barri de la Guàrdia viurà els propers deu mesos el procés de transformació de la plaça de la Pau per tal d’acollir el nou equipament que en serà referència: el nou Centre Cívic de La Guàrdia. Està previst que el dilluns 18 de novembre comencin les obres de construcció, que s’han adjudicat a l’empresa CPM Construcciones, Pintura y Mantenimiento, i tenen un pressupost de 1.209.620,51 € (IVA inclòs).

Juan Ramón Torres, regidor de La Guàrdia i el Llinàs, ha explicat que «ha començat el compte enrere perquè el barri compti amb un nou equipament de primera categoria, en la qual entitats i el conjunt de veïnes i veïns podran realitzar activitats i participar de la vida social del barri».

L’àmbit d’actuació del projecte se situa en la part sud de la illa delimitada pels carrers Mestre Ramon Camps i Olot i té una superfície total de 3.048,60 m2. Actualment hi ha un parc amb zona de jocs infantils i un petit edifici que serveix de vestidors per la pista esportiva polivalent. El primer que es farà es enderrocar l’edifici de vestidors i el paviment de formigó de davant del mateix. També s’enderrocaran les grades existents de la pista que queden separant la pista de la zona de sauló, i es deixaran les que estan adossades a la tanca. En l’espai del parc hi ha un arbrat ben conservat que es protegirà i conservarà. Només es retiraran aquells arbres que estan situats en l’emplaçament de l’edifici o els que es veuen afectats per l’obra.

Com serà l’edifici?

El nou Centre Cívic es construirà a la part central de la plaça enfront de la zona del parc. L’equipament es planteja en dos edificis amb una entrada de llum al mig, amb la zona d’aulari a la part frontal per gaudir de l’ambient del parc i una part posterior amb la sala polivalent i els usos més privatius del Centre Cívic. L’entrada del centre constarà d’un espai d’accés, des del qual es pot accedir a la sala polivalent, a l’aula de cuina i al passadís que dona accés a la resta del centre. Aquesta zona d’accés permet fer ús de la sala polivalent i els seus espais associats de forma segregada de la resta de l’equipament en horari en el que el Centre Cívic romangui tancat.

Des del passadís, i anant cap a l’edifici que donarà al parc, hi haurà la resta d’aules: la d’informàtica, la de bonsais i la perruqueria i, a la part posterior els serveis públics (que també tenen entrada des de la sala polivalent), els despatxos i dispensari, una zona de serveis amb un magatzem i les instal·lacions. La superfície construïda total de l’equipament és de 556.65 m2.

Si voleu consultar el projecte executiu del nou equipament, el trobareu aquí

Last update 12.11.2019 | 10:00