|
 

L'Ajuntament gestiona prop de 50 avisos per l'episodi de vent i pluja

Dimarts, 21 de gener de 2020 a les 12:48

• A mig matí s’ha hagut de tallar completament el trànsit a la carretera de Torrelles a causa de la caiguda d’uns arbres en el tram interurbà, prop de la zona de barbacoes
• També s'ha tallat part de la carretera de Sant Boi, en el tram comprès entre la rotonda de les Ovelletes i el carrer Primer de Maig
• Continua activa la fase d’alerta del pla municipal per ventades, que es preveu que duri tot el dia d’avui
• Davant qualsevol emergència es recomana trucar al 112 i seguir les recomanacions de Protecció Civil

Policia Local, Protecció Civil i Brigada Municipal han gestionant prop de 50 avisos des que diumenge a la nit s’activés, en fase d’alerta, el pla municipal per ventades. Aquests serveis municipals estan realitzant diverses actuacions per garantir la seguretat i la mobilitat a la ciutat. Les incidències estan relacionades amb l'episodi de vent i pluja, la majoria per caiguda d’arbres, desperfectes en façanes, elements d'edificis i senyalització.

L’episodi més destacat ha tingut lloc a mig matí, quan diversos arbres han caigut sobre la carretera de Torrelles i això ha provocat que es talli completament el trànsit en aquesta via. L’incident s’ha produït en el tram interurbà, prop de la zona de les barbacoes entre Sant Vicenç i Torrelles. A causa d’aquest tall, segons informa l’empresa de transports Soler i Sauret, la línia L62 del bus finalitza el seu recorregut a la benzinera de l’Avinguda de Torrelles.
La caiguda d’uns arbres ha obligat també a tallar part de la carretera de Sant Boi, molt a prop de la rotonda de les Ovelletes.

Tallat el gual del riu, el Pi Gros i les rieres
Policia Local ha tallat l’accés al gual inundable del riu i també al parc del Pi Gros. A més s’ha comprovat i senyalitzat els punts de la via pública que poden presentar inundacions, com ara el carrer Girona, just abans del pont de la Virgen de la Soledad.
En previsió de possible acumulació d’aigua, s’han tallat també els accessos les rieres de Torrelles i Cervelló.

Evitar activitats a l’aire lliure
L'Ajuntament demana que s'eviti realitzar activitats a l'aire lliure i desplaçaments innecessaris. La Generalitat també ha suspès totes les activitats a l'aire lliure en el medi natural a les comarques de la demarcació de Barcelona.
Davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ofereix diversos consells per a la població. Els podeu consultar en aquest enllaç , i tot seguit us en fem un resum:

• A casa, tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals.

• Abaixeu completament les persianes i, si són de cordó, subjecteu-les bé.
• Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.
• Si heu de sortir, vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
• Vigileu de no aturar-vos al costat de bastides d'obres, façanes en mal estat o prop d'elements que puguin ser arrancats fàcilment
• Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses.
• Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure.Si no podeu evitar conduir, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
• Alentiu la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

Last update 21.01.2020 | 13:31