|
 

L'Ajuntament reforçarà l'atenció a l'educació infantil amb un servei de detecció precoç del desenvolupament dels infants

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 16:20
  • La Junta de Govern ha aprovat la contractació d’un equip professional, que donarà servei a les Escoles Bressol municipals, per oferir suport als i les mestres per fer front a la diversitat dels infants i donar resposta a possibles dificultats en el desenvolupament motriu i cognitiu

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha aprovat l’inici d’una contractació per a l’ampliació i el reforç d’accions de prevenció, detecció i formació a les escoles de 1r i 2n cicle d’educació infantil (de 0 a 6 anys). Es tracta d’un contracte d’exclusivitat amb el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), una entitat especialitzada que presta des de fa molts anys el Servei d’Atenció Precoç a la ciutat, amb l’objectiu de conèixer les dificultats en el desenvolupament motriu i cognitiu dels infants del nostre municipi.

La contractació permetrà dur a terme més projectes, com ara un programa d’observació i prevenció a les Escoles Bressol municipals, facilitant elements per detectar possibles dificultats en el desenvolupament, dotar als i les professionals d’eines per atendre infants en situacions de risc i l’elaboració d’estratègies d’intervenció per minvar aquestes dificultats. Entre aquestes eines s’inclou una formació pels i les mestres que treballen amb nens i nenes de 1r i 2n cicle d’educació infantil, i la implementació d’un programa d’estimulació del llenguatge a P3.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha explicat que «treballem conjuntament amb la comunitat educativa per tal d’oferir els millors recursos als i les professionals com també a l’alumnat i les seves famílies. Així, apostem per ampliar els recursos a l’Educació Infantil per garantir un desenvolupament òptim dels vicentins i vicentines més petits».

Last update 05.02.2020 | 16:40