|
 

El Ple de febrer debatrà l'adhesió de Sant Vicenç dels Horts al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia 2030

Dimecres, 19 de febrer de 2020 a les 18:31
  • Podeu consultar l’ordre del dia aquí

El Ple municipal debatrà aquest dijous l’adhesió de Sant Vicenç dels Horts al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia 2030. Es tracta d’una acció que ja es preveia en la declaració d’emergència climàtica aprovada al Ple de desembre de 2019. El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia és una eina política que insta als municipis signants a dur a terme accions en l’àmbit local per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle de com a mínim el 40% a l’any 2030.

Durant la sessió també es votarà la modificació pressupostària per a l’ampliació del conveni amb Càritas, l’entitat que s’encarrega de la gestió i coordinació del Rebost Solidari. La modificació de crèdit preveu un augment de despesa de 50.000 euros per aquest 2020. L’homologació del Pla d’Autoprotecció del Pavelló municipal de Sant Josep per a la realització d’activitats extraordinàries també serà un dels punts destacats del debat de la sessió plenària.

Pel que fa a les propostes presentades pels grups municipals, Sant Vicenç En Comú-Podem, PSC Sant Vicenç en Positiu i Junts x Sant Vicenç portaran a Ple una proposta de resolució en rebuig de l’aplicació del PIN parental. Els mateixos grups municipals també presenten una proposta de resolució per regular i posar en marxa l’assistència a distància dels regidors i regidores a les sessions del Ple i l’emissió del vot. A més a més, els grups municipals de govern (PSC i Ciutadans), portaran a la sessió dues mocions conjuntes: una per tractar les conseqüències del temporal Glòria a Sant Vicenç i una altra per fomentar els programes que combaten l’aïllament social i la solitud de la gent gran. L’extensió del tramvia fins a l’intercanviador de FGC de Quatre Camins i l’eliminació de la taxa rosa i la bonificació de productes d’higiene femenina també seran dos temes que es tractaran a través de propostes de resolucions presentades pels grups polítics que conformen el ple.

Participació al Ple

La sessió plenària comença a les 19 h, però prèviament, a les 18 h, l'Ajuntament convoca una audiència pública oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Així doncs, hi haurà un primer espai d'una hora perquè els veïns i veïnes s'adrecin al consistori sobre qualsevol qüestió. En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, els assistents disposaran de 5 minuts d'exposició i de 3 minuts de rèplica a la resposta del consistori.

Tot i així, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió de Ple (19 h). Com estableix el Reglament, es podrà sol·licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació i/o interès directe, adreçant una petició per escrit fins abans de les 14 h del dia anterior al que tingui lloc el Ple. Addicionalment, al finalitzar la sessió hi haurà un altre torn de paraula, limitat a preguntes sobre el contingut de l'ordre del dia. Com fins ara, per fer ús d'aquest torn no caldrà sol·licitar-ho amb anterioritat.

Tant l’audiència pública com el Ple municipal es faran a la Casa de la Vila i es podran seguir en directe a Ràdio Sant Vicenç (www.radiosvh.info i 90.2 FM) i a l’ACA Sant Vicenç TV (canal 21).

Last update 20.02.2020 | 11:02