|
 

L'Ajuntament recomana reduir l'activitat de les entitats i associacions, especialment les relacionades amb els sectors més vulnerables davant del coronavirus

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 15:31
  • A més també se seguiran les indicacions de la Generalitat, que obliga a fer els esdeveniments esportius a porta tancada, suspèn els actes amb més de 1.000 persones en espais oberts o tancats i limita l’aforament en la resta
  • El Consistori demana que se segueixin les recomanacions oficials de les autoritats sanitàries

L’Ajuntament recomana reduir l’activitat de les entitats i associacions arran de la situació de Coronavirus que s’està vivint globalment, amb l’objectiu de prevenir el contagi i contenir la propagació del virus. Aquesta recomanació s’adreça especialment a aquells grups de població més vulnerables, com ara la gent gran i altres col·lectius de risc amb patologies respiratòries, cardiovasculars, etc.

Així s’ha decidit en una reunió amb diversos responsables municipals i encapçalada per l’alcalde, Miguel Comino.

D’altra banda, la Generalitat ha aprovat avui diverses mesures, que s’aplicaran a partir de demà dijous i amb una vigència revisable de 15 dies, segons l’evolució.

Les mesures, que són obligatòries per a tota la població , són les següents:

Els esdeveniments esportius s’hauran de fer a porta tancada, sense públic. Se n'exceptuen les activitats esportives de persones menors d’edat, que hi podran anar amb els familiars acompanyants.

Se suspendran les activitats col·lectives superiors a 1.000 persones en espais oberts o tancats.

De les activitats de menys de 1.000 persones, en espais oberts o tancats, sols se'n podrà ocupar com a màxim una tercera part de l'aforament.

Mesures en l’àmbit educatiu

Aquestes mesures se sumen a les que ja va anunciar ahir el departament d’Educació de la Generalitat, on s’insta a suspendre “tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament”. Per aquest motiu, l’Ajuntament va informar als centres l’ajornament de les trobades escolars d’atletisme que s’havien de celebrar avui i demà al Camp de Futbol Municipal de la Barruana.

Igualment, també s’ha suspès l’activitat de teatre a la Societat Cultural La Vicentina que estava prevista avui per les classes de P3, P4 i P5 del municipi. Aquesta activitat tampoc se celebrarà la setmana vinent.

Seguir les recomanacions de CatSalut

L’Ajuntament demana que se segueixin les recomanacions oficials de les autoritats sanitàries. En aquest sentit, el departament de Salut està coordinant la situació de contenció del coronavirus i ofereix indicacions sobre les accions preventives que les persones i les empreses han d'adoptar per contenir l'expansió del virus.

Les recomanacions bàsiques i genèriques que tothom pot adoptar són:

Rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

Evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no compartir-hi les pertinences personals.

Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

El departament ha habilitat un lloc web on trobareu tota la informació sobre el coronavirus, així com materials divulgatius i enllaços als protocols d’actuació per a professionals sanitaris.


Last update 11.03.2020 | 19:14