|
 

L'Ajuntament garanteix les beques menjador fins que la Generalitat se'n pugui fer càrrec

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 13:16
  • Cada dia es reparteixen més de 500 àpats per als infants que tenen assignada aquesta ajuda

 

  • El Consistori també cobrirà en cas que sigui necessari els menjars de les persones grans o dependents

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està cobrint els pagaments de les beques menjador fins que la Generalitat se’n pugui fer càrrec. Així, mentre els centres educatius estiguin tancats per prevenir la propagació del coronavirus, els infants que tenen assignada aquesta ajuda poden accedir al seu àpat diari. El voluntariat de Creu Roja s’encarrega de repartir-ne cada dia més de 500. Les famílies amb nens i nenes usuàries són informades personalment d’aquesta mesura.

Igualment, el Consistori garantirà en cas que sigui necessari els àpats de les persones grans o dependents que ara no poden assistir al centre de dia, els quals estan tancats per la situació excepcional que s’està vivint. Aquesta ajuda s’adreça a les persones que per motius de dependència o de salut no poden cobrir les seves necessitats alimentàries. Un servei de càtering s’encarregaria de portar els menjars a cada domicili.

“En aquests moments excepcionals, l’Ajuntament està esmerçant tants esforços com calen per cobrir les necessitats de la població més vulnerable”, ha explicat la regidora de Serveis Socials i de Gent Gran, Mireia Vergés, qui també ha agraït “la tasca del voluntariat de Creu Roja” i ha destacat “la comprensió i la responsabilitat de la ciutadania davant d’un estat d'alarma, que requereix evitar els desplaçaments si no són estrictament necessaris”.

L’alcalde declara l’emergència

Aquestes contractacions de serveis bàsics són possibles gràcies a la declaració d’emergència que va decretar l’alcalde, Miguel Comino, divendres passat. La situació d’emergència permet atendre de manera urgent les necessitats de la població davant la situació de pandèmia pel coronavirus. Així, l’Ajuntament pot contractar de manera immediata subministres, serveis i obres per cobrir les necessitats de la ciutadania, especialment dels col·lectius més vulnerables.

El Consistori pot agilitzar els tràmits de contractació i ordenar l’execució d’allò que sigui necessari per posar remei a l’esdeveniment produït o satisfer la necessitat sobrevinguda.

 

Last update 16.03.2020 | 13:44