|
 

L'Ajuntament reorganitza el servei de recollida d'escombraries durant les mesures preventives pel coronavirus

Dimarts, 17 de març de 2020 a les 18:11
  • Es tanca la deixalleria a les persones usuàries i no es farà la recollida porta a porta del cartró ni del vidre comercials, ni la recollida porta per porta de poda
  • L’objectiu és centrar esforços en garantir el servei de recollida a la via pública i la seguretat sanitària del personal
  • L'acord amb l'empresa concessionària del servei, Cespa, inclou el seu compromís de no fer cap mena d'acomiadament relacionat amb la crisi sanitària que viu el país

Durant aquesta setmana l’Ajuntament està reorganitzant el servei de recollida de residus per tal de centrar els esforços en garantir el servei de recollida a la via pública (recollida de contenidors) i els possibles desbordaments, a la vegada que es garanteix la seguretat sanitària dels treballadors i treballadores de l’empresa de recollida.
D’altra banda, cal recordar que l'acord amb l'empresa concessionària del servei, Cespa, inclou el compromís de la companyia de no fer cap mena d'acomiadament del personal relacionat amb la crisi sanitària que viu el país.

La regidora de Medi Ambient, Maria Peláez, ha recordat la importància que el veïnat de Sant Vicenç sigui conscient de la situació “que vivim davant d’aquesta pandèmia”. “Per això”, ha insistit, “el civisme i la convivència són més importants que mai, també en l’apartat del reciclatge, ja sigui industrial o d’ús domèstic”.

Mesures per reorganitzar el servei

Atès que l'activitat comercial s'ha reduït considerablement al municipi i s’han tancat diverses dependències públiques o bé s’ha reduït la seva activitat, el consistori ha adoptat les següents mesures pel que fa a la recollida de residus:

1. Tancament de la deixalleria a les persones usuàries. Només es farà servir perquè els serveis de recollida portin la recollida nocturna de mobles, cartró nocturn i poda. L’equipament també estarà disponible per l’entrada puntual d’algun servei especial de la brigada municipal o per donar resposta a algun abocament incontrolat.
2. No es recollirà el cartró comercial porta per porta del migdia.
3. No es recollirà el vidre porta per porta comercial.
4. Es redueix la recollida a les dependències municipals que es mantinguin obertes.
5. El servei es centrarà en garantir la freqüència de la recollida dels contenidors així com la de la recollida de mobles i voluminosos i fer front als possibles desbordaments, reorganitzant els equips de treball per tal garantir la seguretat dels treballadors/res gràcies als equips que s’alliberen.
6. Com a mesura complementària dins el pla de contingència, es farà un tractament periòdic de desinfecció dels contenidors.
D’altra banda, El servei de deixalleria mòbil que presta l'AMB al municipi s'ha suspès, atès que no és un servei de prestació obligatòria.

Totes les mesures tindran vigència fins a la fi de les mesures preventives per evitar el contagi del virus. Recordeu que tota la informació oficial i actualitzada sobre el coronavirus s’està recollint en aquest apartat web .

Last update 19.03.2020 | 16:29